Hvor er jobbene våre? - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. des. 2013
  • 25. jun. 2014

Hvor er jobbene våre?

Torsdag 28. november ble yrkesmessen «Hvor er jobbene våre?» arrangert ved Sande videregående skole.

Dette er et tilbud til vg1 yrkesfag elever på videregående og interesserte elever i 10 kl fra Svelvik og Sandeungdomsskolene. Messa har som mål å gi ungdommene hjelp og veiledning i forhold til hva de skal velge neste år. 

I år var yrkesmessa todelt. Det var ulike stands i kantina og det var foredrag. På stand sto opplæringskontorene som representerer bransjene og ungdommer som nå er lærlinger. Det gjorde at elevene fikk et bredt og nyansert bilde av hvordan det er å være ute i lære. Foredragene ble holdt av de ulike opplæringskontorene. 

Nytt av året var at det var bindende påmelding til foredragene. Det, kombinert med det brede tilbudet messa kunne reklamere med, gjorde at det var godt oppmøte.

Kommentarene fra elever som var på besøk på skolen, vitnet om at opplegget var godt og at det var god informasjon om de ulike utdanningene. Elevene fikk et nyttig innblikk i livet som lærling og synes det var til god hjelp når de til våren skal velge utdanningsprogram og vei videre. Alt i alt var de meget fornøyde med dagen.