Sandeelev vinner av tyskkonkurranse - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 06. feb. 2015
  • 19. jun. 2015

Sandeelev vinner av tyskkonkurranse

Erlend Kristiansen fra 2STB har vunnet i «Deutsch Gemeinsam», en tyskkonkurranse arrangert av den østerrikske ambassaden i Oslo.

Tidligere i år var det Erlends tysklærer som gav han invitasjonen til konkurransen. Konkurransen var for elever i den videregående skolen, som har tysk som sitt fremmedspråk. Oppgaven var å skrive en selvkomponert tekst, dikt, sketsj eller sangtekst, og kriteriet for å vinne var å vise særlig evne til kreativitet og selvstendighet.

Erlend fikk tidligere i uken en telefon med «Lieber Erlend» som start på samtalen. Den kom fra den østerrikske ambassadøren, og på tysk snakket de sammen om Erlends selvkomponerte tyske låt, med (den norske) tittelen «Hva skjedde med eventyra?».

Språkkonkurransens tema var «Fremtidens mobilitet», og Erlend som er glad i å komponere egne låter og flink til å skrive tekster, tenkte «hvorfor ikke prøve seg?». Han sendte inn en cd, og nå har han vunnet en reise for to til Wien med både opphold og utflukter. Den høytidelige overrekkelsen av premien vil være på den østerrikske ambassaden i Oslo.

Til Sande videregående skole sier Erlend at han ble overrasket og glad for å vinne, men hvem som får bli med på reisen til Wien, er ennå ikke bestemt.