Søkning til skolen pr. 7. mars - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 09. mar. 2014
  • 25. jun. 2014

Søkning til skolen pr. 7. mars

Til høsten er det 472 elever som har søkt Sande videregående skole som 1. prioritet.

Størst økning fra i fjor har Helse og oppvekstfag som har hele 29 søkere på Vg1. Totalt sett er dette den tredje største innsøkingen som Sande videregående har hatt.

Rektor Anita Eikeland Larsen er fornøyd med tallene, og sier i et intervju med Sande avis at det er en veldig gledelig overraskelse å se at det er så mange som har søkt Helse og oppvekstfag. Hun mener helsesektoren er ett av områdene hvor samfunnet trenger flere fagarbeidere, kanskje det området hvor vi trenger flest.

Også Studiespesialiserende har god søking i år. De har 61 søkere på 60 plasser og ligger stabilt høyt. Ellers er det en nedgang i antall søkere på Vg1 på de andre programområdene, noe som kan ha sammenheng med at det totale antall søkere til videregående opplæring har gått ned fra i fjor til i år.

I inneværende skoleår hadde Sande videregående 9 flere 1. prioritetsøkere pr. 1. mars og det startet 510 elever. Rektor mener skolen ut fra dette ligger an til  rundt 500 elever ved skolestart etter at alle justeringer er gjort.

Les mer i Sande avis.