MOT-skole - Vestfold fylkeskommune '
  • 18. sep. 2013
  • 07. sep. 2015

MOT-skole

Sande videregående skole er en MOT-skole.

MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom.
  • MOTs mål er å bidra til robuste ungdommer og trygge ungdomsmiljø.
  • MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Initiativtakere var skøyteløperne Atle Vårvik og Johann Olav Koss.
  • MOT har livet til ungdom i sentrum
    MOT bevisstgjør ungdom til å ta egne valg og vise mot -
    MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei
  • MOT i videregående skole:
    80% mener at MOT bidrar til et bedre skolemiljø og et bedre klassemiljø
    90% av elevene ønsker at skolen fortsetter med MOT.

På Sande videregående skole startet MOT-programmet med VG1 høsten 2013. Fra og med høsten 2015 gjennomføres MOT-besøk på både VG1 og VG2 etter følgende plan:

• Elevene i Vg1 skal i løpet av skoleåret gjennom et program på 4 x 100 minutter knyttet til MOT
  • Elevene i Vg2 skal i løpet av skoleåret gjennom et program på 2 x 100 minutter knyttet til MOT
  • Skolen har i dag 3 par med MOT-informatører som jobber inn mot klassene, og 1 studierektor med ansvar for MOT.
  • Elevundersøkelsen viser at mobbing på MOT-skoler er halvert i forhold til øvrige skoler.

Sande vgs har 6 MOT lærere: Morten Jarle Ask(ansv.), Silje Brenden, Jon Anders Iversen, Jan Fredrik Vogt, Henriette Skjørdal, og May Jorun Bjølgerud.