Helse- og oppvekstfag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 21. aug. 2013
  • 09. sep. 2013

Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfaget er riktig valg for deg som ønsker fagbrev/yrkeskompetanse innen helse- og oppvekstsektoren, eller om du ønsker å studere videre til førskolelærer, barnevernspedagog, sykepleier, sosionom, vernepleier, lærer og lignende.

Denne studieretningen kan gi deg jobber innen helse-, sosial- og oppvekst-sektoren. Det er viktig at du bryr deg om og tar hensyn til andre mennesker, for i denne utdanningen lærer du å gi omsorg og støtte til mennesker som trenger hjelp. I tillegg vil du få grunnleggende kunnskaper om kroppens oppbygging og funksjoner, kommunikasjon og samspill, helsefremmende arbeid, kostlære, hygiene og førstehjelp. Alle løpene i dette programfaget gir yrkeskompetanse. 

Ønsker du å studere videre ved høgskole eller universitet, tilbyr skolen allmenn påbygging som gir generell studiekompetanse. Dette kan du gjennomføre etter VG2.

Arbeidsmetoder, utstyr, spesialrom For å få undervisningen best mulig for deg som elev, velger vi forskjellige arbeidsmetoder. I undervisningen kan det være tavleundervisning, notatskriving, bruk av pc, film, individuelle oppgaver, gruppeoppgaver, faglige spill, faglig quiz og praktiske øvelser i klasserommene og på skolens kjøkken. 

Prosjekt til fordypning skal gi elevene mulighet til å prøve ut enkelte eller flere sider av aktuelle lærefag innen relevante utdanningsprogrammer. Elevene får mulighet til være i praksis i f.eks barnehage, SFO, arbeidssenter og/eller sykehjem og sykehus.

Vi har et eget klasserom som er tilknyttet barne- og ungdomsarbeid. Her er det muligheter for ulike formingsaktiviteter, bruk av musikk og andre aktiviteter som er knyttet til arbeid med barn og ungdom. Helsearbeiderfagklassen har klasserom med utstyr som blodtrykksapparat, senger, utstyr til sårpleie og andre ulike hjelpemidler.  

Yrker Helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, hudpleier, fotterapeut, apotektekniker, helsesekretær, tannhelsesekretær, ambulansearbeider eller ortopediteknikker.

For mer informasjon, ta kontakt med Lena Edvardsen på e-post lenae@vfk.no.