Medier og kommunikasjon - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 21. aug. 2013
  • 26. okt. 2015

Medier og kommunikasjon

Medier og kommunikasjon er utdanningsprogrammet for deg som ønsker en spennende og variert skolehverdag. På MK løser du sammensatte oppgaver og lager flotte produkter innen mange ulike medier. Du blir også en del av et trivelig og sosialt miljø.

Foto

Fra høsten 2016 blir Medier og kommunikasjon et studieforberedende programområde. Det blir et treårig løp og elevene får generell studiekompetanse.

Medier og kommunikasjon vil i mediefagene beholde sitt særpreg der elevene jobber med spennende medieproduksjoner. Elevene anvender teori i praktisk arbeid og vil hvert år jobbe med innholdsproduksjon og utforming av en rekke ulike medieprodukter. Vi jobber med temaer som lyd og radio, TV, film og musikkvideo, digital og analog foto, web og grafisk design, medienes rolle i samfunnet, uttrykkshistorie, journalistikk i ulike medier, og reklame. I undervisningen har elevene tilgang på profesjonelt utstyr, de bruker spesialrom og lærer yrkesfaglige standarder og arbeidsmetoder. Etter tre år på MK vil elevene ha et godt grunnlag for å studere videre.

På Vg1 har elevene 10 timer mediefag, fordelt på de to felles programfagene Mediekommunikasjon og Medieuttrykk. Disse to fagene er gjennomgående alle tre år.

På Vg2 øker tallet på medietimer til 15. I tillegg til 10 timer felles programfag skal elevene ha 5 timer valgfritt programfag. Da kan de velge mellom fagene Bilde, Lyd, Tekst, Grafisk design og Nye medier (dette er kun foreløpige arbeidstitler under læreplanarbeidet – læreplanene er for øvrig snart ute på høring og blir fastsatt i løpet av våren).

På Vg3 har elevene 20 medietimer og kan velge enda et valgfritt programfag.

Økningen av medietimer år for år er gunstig for elevene. Det betyr at jo flinkere de blir i mediefagene, jo mer tid kan de bruke på disse fagene og på å fordype seg i spennende medieproduksjoner.

Lurer du på hva og hvor du kan studere mediefag etter videregående, ta en titt på studievalg.no – det er mye spennende å velge i!

Oppdatert informasjon om Studieforberedende medier og kommunikasjon legges ut etter hvert som læreplanene er klare.

For mer informasjon, ta kontakt med Even Gauslaa på e-post eveng@vfk.no.

Presentasjon av MK fra informasjonskveldene på ungdomsskolene i Svelvik og Sande finner du her.