Idrettsfag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 04. jun. 2013
  • 09. sep. 2013

Idrettsfag

Mange opplevelser og gode minner!

I Utdanningsprogrammet for idrettsfag får du mulighet til målrettet ferdighetsutvikling innenfor èn idrett, eller mulighet til opplevelse og glede innenfor et bredt spekter av idretter og aktiviteter. 

Idrettsfag er tre år med et godt sosialt fellesskap, og friluftslivsturer som gir venner og minner for livet. 

Idrettsfag er møte med fagene treningslære, aktivitetslære, treningsledelse og idrett og samfunn. Dette er fag som gir innblikk i ulike sider ved idrett, trening og trenerrollen.

På idrettsfag vil det være mulig å velge mellom toppidrett håndball og fotball, individuelle idretter og breddeidrett.

 

Hva kan man etter å ha fullført tre år med idrettsfag?

Utdanningsprogrammet for idrettsfag gir generell studiekompetanse og åpner dørene til de fleste høgskoler og universiteter. Eksempler på yrker du kan velge: Politi, brannmann, lærer, journalist, sykepleier, psykolog, fysioterapeut og advokat.

 

Treningsleir i Tyrkia for toppidrett fotball og håndball

I uke 47 var toppidrettselevene på Vg2 og Vg3 i Tyrkia på treningsleir. Vi reiste sammen med elever fra fire andre skoler i Vestfold, i tillegg til flere dyktige trenerprofiler med både eliteserieerfaringer og landslagserfaringer. I en hel uke var toppidrett håndball og fotball i fokus. Elevene gjennomførte stort sett to økter per dag. For fotballspillerne var det også en intern turnering mellom skolene fra Vestfold, med uttak til et “kretslag” som spilte treningskamp mot juniorlaget til Antalyaspor. Håndballspillerne fikk prøvd seg i kamp mot lokale tyrkiske lag. Fokuset på treningsleiren var å kjenne på kroppen hvordan det er å leve som en toppidrettsutøver, med høy kvalitet på treningene samt tid til restitusjon og hvile. Det ble også tid til soling og bading.

 

For mer informasjon, ta kontakt med Eivind Park Pettersen på e-post eivindparkp@vfk.no.