Elev til Ungdoms-OL - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Eleven Vebjorn Hegdal på ski.
  • Treningsøktene i Val Senales er en del av formgrunnlaget før Ungdoms-OL på Lillehammer. Fotograf: Ann Kristin Saastad.
  • 14. jan. 2016
  • 03. feb. 2017
  • Utdanning

Toppidrettselev tatt ut til Ungdoms-OL!

Skolen gratulerer langrennsløperen Vebjørn Hegdal i 2STK, som skal til Lillehammer i februar.

Vebjørn Hegdal er den eneste idrettsutøveren fra Vestfold som er tatt ut i den norske troppen. Det er bare to langrennsløpere av hvert kjønn som er tatt ut for å representere Norge. Totalt er det tatt ut 73 utøvere fra Norge i de ulike øvelsene.

Vebjørn Hegdal kombinerer langrennssatsing med utdanning på Sandefjord videregående skole. Han går i toppidrettsklassen individuelle idretter i 2STK. Hans varemerke i langrennsmiljøet er at han alltid går i den selvkomponerte SVGS-langrennsdressen, som bildet viser. Dressen vekker oppsikt, akkurat som Vebjørn selv gjør i langrenns-Norge. Han er Norges beste junior i langrenn, hevder mange. I siste Norgescupløp var han mer enn 70 sekunder foran langrennsløperen på annenplassen.

For Sandefjord videregående skole er dette en begivenhet. To elever som tidligere har gått på toppidrett ved skolen har erobret hver sin bronsemedalje i Ungdoms-OL. Det er Martine Lilløy Bruun i skøyter og Tobias Skuggedal Hansen i håndball. Fire tidligere elever har vunnet gull i OL. Linn Kristin Koren Riegelhuth, Heidi Løke, Tine Stange og Amanda Kurtovich har oppnådd det gjeveste innen idretten, nemlig å stå på toppen av pallen og høre «Ja, vi elsker dette landet».

1. februar vil elevene ved Sandefjord videregånde skole få følelsen av hva et Ungdoms-OL er. Da vil fakkelstafetten komme innom skolen. Dette blir en flott anledning til å ønske Vebjørn Hegdal lykke til på Lillehammer!

Les mer om noen av Hegdals meritter så langt denne sesongen:
- Sandefjords blad, 10. januar
- Sandefjords blad, 8. januar