Hegdals flotte prestasjoner - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Elev Vebjørn Hegdal med sine 4 medaljer
  • Vebjørn Hegdal med sine 4 medaljer. Foto: Per Langevei.
  • 07. mar. 2016
  • 02. sep. 2016
  • Utdanning

Stor feiring for medaljesanker Vebjørn!

Endelig er Vebjørn Hegdal tilbake på skolen etter 10 travle dager på Ungdoms-OL i Lillehammer og ei uke på junior-VM i langrenn i Romania.

Vebjørn som går i 2STK, toppidrettsklassen individuelle idretter, er stolt over det han har vært med på og lært disse ukene. Totalt har han vunnet 4 medaljer. Og motstanderne er verdenseliten i langrenn aldersbestemte klasser.

To sølv og en bronse ble medaljefangsten på Lillehammer. - Det var noen nye øvelser for meg på Lillehammer. Langrennscross med små hopp, alpinsvinger, orgeltramp og originale løyper ble ingen innertier for meg fordi jeg datt i en sving. Sprinten i klassisk var kanskje best, selv om det ble bronse der. Sølvmedaljene i skøyteløpet over 10 km og stafetten for Norge var artig. Det store folkehavet, særlig på den intime sprintløypa, overraska meg. Men du verden så gøy, sier Vebjørn.

Velfortjent feiring med klassen!

Fredag 4. mars var det tid for feiring av langrennshelten Vebjørn Hegdal. Da var det kakefest og Vebjørn fortalte sine ivrige klassekamerater i 2STK og langrennselevene på toppidretten om opplevelsene sine.

Avdelingsleder Tor Hansen serverer Vebjørn Hegdal velfortjent kake.Avdelingsleder Tor Hansen serverer Vebjørn Hegdal velfortjent kake. Foto: Per Langevei.

- I JR-VM i Romania var det helt annerledes enn i Lillehammer. Nesten ingen tilskuere, mange varmegrader og kun ei snøstripe som ble mindre og mindre for hver dag. Egentlig gikk det bedre sportslig i Romania. Jeg konkurrerte med utøvere som var 2 år eldre enn meg. På skøyterennet var jeg like ved 3. plass. 4. plass individuelt er faktisk 2 plasser bedre enn det Petter Northug klarte da han var like gammel, ytrer en godt fornøyd langrenns- og skoleelev på SVGS.

Prikken over i-en kom på stafetten. Vebjørn gikk en flott 2.etappe. Norge vant. Vebjørn ble verdensmester. - Akkurat da følte jeg at jeg hadde oppnådd et mål jeg har satt meg flere år tilbake.

Rektor på skolen, fylkesordføreren, avdelingsleder idrett, alle lærere og elever gratulerer Vebjørn Hegdal med fabelaktige resultater i vår nasjonalidrett, langrenn.