MUN 2015 over - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Elever fra SVGS som deltok på MUN2015
  • 36 IB-elever fikk prøve seg som FN-delegater en helg i november!
  • 10. nov. 2015
  • 03. feb. 2017
  • Utdanning

- Elevene har jobbet hardt, og MUN kunne ikke ha blitt utført bedre!

Fornøyd avdelingsleder på IB! Les her hva elev og informasjonsansvarlig Julia Horn skriver om årets MUN.

Helgens MUN konferanse på Scandic Park hotell var en suksess. Det var til sammen omtrent 200 deltakere fra Nesbru, Skagerak, Oslo Katedralskole, Oslo Internasjonale skole, Ås videregående, Berg videregående, Røyken videregående, Sven Eriksongymnasiet og Sandefjord Videregående.

Elevene hadde titler basert på FNs system, og debatterte for og imot resolusjoner de fire forskjellige komiteene (miljø-, nedrustning og sikkerhets-, Forente Nasjoners menneskerettigheters- og Sosiale, humanitære og kulturelle komité) hadde kommet frem til. Hver mandag etter skolen, i flere uker, har elevene trent på å debattere før konferansen. Øktene var ledet av Sol Perez, som har tidligere erfaring med Model United Nations fra Skagerak. Sandefjord videregående skole holdt MUN for første gang, da det i mange år har vært Skagerak som har stått for arrangementet.
 
- Vi er veldig stolte over at Sandefjord videregående arrangerte årets konferanse. Elevene har jobbet hardt, og MUN kunne ikke ha blitt utført bedre, sier Siân Stickler rådgiver og avdelingsleder for IB.

Generalsekretær og ordstyrere, elever ved SVGS.Generalsekretær Ishtiaq Hossain (midten på bildet over) hadde hovedansvaret for konferansen. Han forteller at delegatene var veldig godt forberedt og at de jobbet sammen på en utmerket måte. - De lagde resolusjoner av høy kvalitet og førte mange spennende debatter. Jeg gleder meg til å se den videre utviklingen, spesielt blant elevene våre.

Alle som har tatt del i årets MUN ønsker å gi en stor takk til Jotun for sponsing av diverse utstyr som ble brukt under konferansen. Vi vil også takke Kiwi for sponsing av frukt.

Tekst: Julia Doksæter Horn, 3IBA


Hvordan forsvarer du Kinas syn på menneskerettigheter eller USA syn på nedrustning? Dette fikk elevene som deltok i Model United Nations brynet seg på. Etter uker med diskusjonstrening var tiden endelig inne for å møte elever fra 10 andre skoler til det kjente FN-rollespillet!

Alle elever representerte et land. Bærekraftig utvikling, vern av unge mødre, terror og andre viktige temaer stod på dagsorden. Bildet under viser en avstemning blant landenes representanter.

Avstemning foregår under MUN2015.

FN-rollespillet fant sted på Scandic Park hotell 7. - 8. november. Du kan lese mer i Sandefjord Blads artikkel "Elever var delegater for én helg" og på nettsida SANMUN.