Russ 2016 - aktiviteter - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Foto: Helene Enoksen
  • Russepresidenten 2016
  • 15. apr. 2016
  • 12. sep. 2016
  • Utdanning

Russen 2016 - hva skjer'a?

Russetida er i gang! Les hva russepresidenten skriver!

En hel haug av heldagsprøver er gjennomført, søknadsfristene for høyskole og universitet er ute, og flere har allerede signert leilighetsavtaler, søkt om stipend eller ny jobb. De fleste begynner nok å merke at skoleåret nærmer seg slutten, og rundt omkring dukker det opp rød, blå og svarte dresser. Russen er tilbake – til manges glede, men også til noens forargelse.

Vi i russestyret har, gjennom hele skoleåret, jobbet med å utforme regler, å planlegge og gjennomføre ulike arrangementer, bl. annet russefotografering og «Krafttak mot kreft» som vi er stolte av å være med på. Enda står det igjen en del arrangementer, og det er mange russ som gleder seg.

Russedåp og vrengekro

27.april blir det arrangert russedåp og vrengekro. Russedåpen er rusfri, og foregår på skolens uteområde. Alle som vil kan bli døpt av skolens rektor.

Vrengekroen blir, i år som tidligere, arrangert på Cactus Club Lounge. Her skal russen møte opp i vrengt russedress eller russebukse, og klokken 00:00, vrenger alle den om! Fra det tidspunktet kan russen bruke russeklærne på skolen, og for mange blir dette den offisielle starten på russetiden.

Rektor står for den høytidelige dåpen

Natt til 1. mai

«Natt til 1.mai» -feiringen på Skjellvika var i mange år en tradisjon, men i senere år har det dabbet av. Vi i styret tok saken i egne hender, og har nå fått lov til å arrangere en feiring der for SVGS-russen. Dette er vi veldig fornøyde med, og vi ser for oss at dette kan bli en hyggelig og samlende kveld med grilling, musikk og god stemning.

 

17. mai

Tradisjonen tro skal natt til 17.mai feires på skolens område, og også dette blir en kveld med grilling og annen moro! Som et aller siste russearrangement, håper vi dette blir en kveld som folk vil tenke tilbake på som et godt minne.

Tøyseuke

I løpet av mai skal vi arrangere en tøyseuke her på skolen. I tillegg skal vi arrangere en felles innsamling av russekort som vi i styret skal dele ut på barneavdelingen på sykehuset i Vestfold.

En russetiden for all russ

Vi i russestyret er opptatt av at russetiden skal være for all russ som ønsker å delta. Vi vil derfor gjøre alle oppmerksomme på at på våre arrangementer er det ikke noe krav om å drikke alkohol! Vi vil at alle skal føle seg velkommen, og vite at her kan man feire akkurat slik man selv ønsker!

Glade russejenter

Vi gleder oss til tiden framover!

Hilsen Russestyret v/president Fredrikke S. W. Bøyesen