Sølv og bronse i Ungdoms-OL - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 18. feb. 2016
  • 02. sep. 2016
  • Utdanning

Gratulerer til Vebjørn Hegdal med sølv og bronse i Ungdoms-OL

Vi gratulerer Vebjørn Hegdal med nok en medalje under Ungdoms-OL på Lillehammer!

Sølvmedalje torsdag 18. februar

Under Ungdoms-OL på 10 km. fri (skøyting) ble det sølvmedalje til langrennsløperen Vebjørn Hegdal.

Vebjørn, som går i 2STK på SVGS, ble dermed vinner av to medaljer, en sølv og en bronse som han vant tirsdag. Det er svært få idrettsutøvere som kan smykke seg med to medaljer fra et OL.Vebjorn Hegdal på ski.

Vebjørn er den syvende toppidrettseleven på SVGS som har vunnet OL- eller Ungdoms-OL-medalje(r). To av elevene har vunnet 2 medaljer, Linn Kristin Koren Riegelhuth (2 OL-gull) og Vebjørn Hegdal (sølv og bronse i U-OL). SVGS kan dermed stolt notere i historiebøkene at nåværende eller tidligere toppidrettselever på SVGS har kapret 5 gull i OL, en sølv og tre bronse i Ungdoms-OL.

Bronsemedalje tirsdag 16. februar

På tirsdag tok Vebjørn bronse i Ungdoms-OL da sprint i klassisk stilart ble arrangert  Vinner ble en annen nordmann, Thomas Helland Larsen. Les også artikkel i Sandefjords blad.

Dette var meget sterk prestasjon på sprinten, som vanligvis ikke er den disiplinen Vebjørn presterer best i.

Skolen vil dessuten gratulere Hegdal med uttaket til Junior-VM. Vanligvis er det bare 19-20-åringer som blir tatt ut for å representere Norge i Junior-VM. Vebjørn fyller 18 år når han er i Romania om ei uke for å delta i Junior-VM.

Vi gleder oss til å følge Vebjørn videre. Samtidig vil vi sende gratulasjoner til skolens toppidrettslærer i langrenn, Lars Christian Aabol, som er tett på treningen til Vebjørn året rundt. Gratulerer også videre til alle faglærerne og kontaktlærer som gjør

det mulig for Vebjørn Hegdal å lykkes både på skolen og i langrennssporet.

Hegdal hviler absolutt ikke i vinterferien. Da er han i Romania hvor JR-VM i langrenn foregår. Vår skoleelev vil da representere Norge for første gang i et VM. Skolen gratulerer Vebjørn med 2 medaljer i U-OL og ønsker han lykke til i JR-MV.