Toledo - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

IB-elever på tur
  • IB-elevene sørget for at de spanske elevene fikk oppleve den norske kulturen og naturen!
  • 29. okt. 2015
  • 03. feb. 2017
  • Utdanning

Besøk fra Toledo

Ida Sofie og Maria fra 2IB forteller om et lærerrikt besøk fra Toledo!

Den 14. oktober fikk vi besøk av IB studenter fra Toledo, Spania. Tanken med dette var å bli kjent med en annerledes kultur og møte studenter med en annen bakgrunn og helt andre vaner. Oppgaven vår var å åpne hjemmene våre til en eller flere, slik at de besøkende fikk et sted å bo under oppholdet her i Norge og muligheten til å oppleve norsk kultur og norske vaner. Vi fikk derfor ansvaret for å underholde og ta godt vare på studentene i en periode på 7 dager. Dette opplevde vi som både veldig lærerikt, men også utfordrende.

I løpet av perioden har vi lært å forholde oss til elever på samme alder, men fra en helt annen kultur. De første dagene var spesielt interessante da vi åpnet hjemmene våre, introduserte dem for familiene våre og ble bedre kjent. Vi innså raskt hvor forskjellige hverdagsvaner vi har, men samtidig hvor like vi er i forhold til våre veldig ulike bakgrunner. De neste dagene ble etterfulgt av arrangementer der vi norske og de spanske studentene ble bedre kjent på tvers av hverandre. Det tok ikke lange tiden før vi ble mer komfortable med hverandre. Vi viste dem blant annet Oslo, Sandefjord, Mølen, Nevlunghavn og Tønsberg. Siste kvelden tilbragte både vi og de spanske en dag på Skiringssal Folkehøyskole, der vi fikk prøve ut ulike friluftsaktiviteter. Denne opplevelsen knyttet oss enda bedre sammen.  I tillegg ble de kjent med norske tradisjoner som matpakken, tidlige middagstider, typisk norsk mat og grilling, noe de spanske syntes var veldig spennende. Vi ble også veldig overrasket over de positive holdningene de hadde i forhold til norsk kultur og ikke minst kulden. Når det er sagt ble også vi positivt overrasket over den spanske kulturen, som for eksempel entusiasmen deres overfor dans, de sene leggetidene og hvor sosiale de er.

Denne opplevelsen med utveksling er absolutt noe vi kommer til å ha glede av senere, da vi kan se tilbake på alle de lærerike stundene vi tilbragte sammen med en helt annen kultur og all den nye kunnskapen vi fikk fra hverandre. Det har gitt oss mange nye venner og styrket vennskapet innad klassemiljøet vårt.

Vi vil absolutt oppfordre andre klasser til å utføre en slik utveksling som vi fikk oppleve. Det var veldig lærerikt for både oss og elevene fra Spania. Når det er sagt, så skal også vi reise til Spania neste vår, noe vi gleder oss enormt til. Der skal vi delta på ulike utflukter, og bo hjemme hos de elevene som bodde hos oss. Besøket fra Spania har gitt oss mer kunnskap om kulturen deres og omvendt, og vi gleder oss enda mer til å bli bedre kjent med dem og deres kultur når vi skal besøke dem til våren!

Skrevet av Ida Sofie og Maria, 2IB