Utkjøp av elevpc - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Foto: Pixabay
  • 01. jun. 2016
  • 02. sep. 2016
  • Utdanning

Hvordan blir elevpc-en din til odel og eie?

Alle som nå slutter må levere inn sin PC. Les her hvorfor!

Hvordan går du fram når du ønsker å kjøpe ut din bærbare pc?

VG3 studieforberedende

Hvis du allerede har betalt 3 ganger for en pc, kan du overta pc-en hvis du ønsker. Det er derimot helt nødvendig at du først innleverer pc-en din til IT avdelingen for at vi kan klargjøre den for privat bruk.

VG2 yrkesfag

Du kan velge om du vil kjøpe den ut eller bare levere den tilbake. Skal du kjøpe den ut (innlever først), vil du få tilsendt en faktura for det tredje året. Hvis du ikke vil kjøpe den ut, vil du få en faktura hvis den er skadet. Se informasjon om dette lengre ned.

VG1 elever - studieforberedende og yrkesfag

Hvis du nå slutter ved Sandefjord videregående skole for å begynne ved en annen videregående skole i Vestfold, tar du bare pc-en med deg til den nye skolens IT avdeling for ”opptanking” til høsten. Altså ikke oppsøk IT her på skolen med din pc fordi du bytter skole i Vestfold!

Utvekslingselev fra høsten?

Vi anbefaler at du velger å kjøpe den ut. Hvis ikke, vil du neste år få en tilfeldig brukt pc du vil måtte betale for. Uansett: Den må innleveres til oss først.

Ønsker du å ta vare på dokumentene du har lagret på pc-en din?

Da må du selv kopiere til en minnepinne FØR du innleverer pc’en. OneDrive-kontoen din utløper etter 90 dager!

Møt opp mellom kl. 0830 – 1430


Innlevering og henting av "privatisert" pc

Med uttrykket “privatisering”, mener vi at pc-en slettes og re-installeres med Windows og Office. I tillegg får du full administrativ tilgang til pc-en. Hvis du bare tar med deg pc-en etter at du slutter ved Sandefjord videregående skole, vil den etter noen få måneder slutte å fungere…! Siden ditt elevforhold da er over, vil vi dessverre ikke kunne hjelpe deg. Du må derfor passe på å komme nå mens du fortsatt er elev her. Hvis du beholder en pc du ikke har rett til, vil du automatisk bli fakturert og miste nødvendig tilrettelegging av pc-en. Siste frist for innlevering er 17.juni 2016.

Innlevering 

Du leverer inn pc-en på samme sted som du hentet den. Det vil si  i bygg A, trappeløpet i underetasjen. Det merkes tydelig! Innlever også ladeadapter og omslag hvis du ikke skal ha pc-en tilbake.

Innlevering:  mandag 6.juni til og med fredag 17. juni  kl. 08.30 - 14.30

Henting

Samme sted som inn-leveringen. Du får med deg skriftlig informasjon om aktivering av lisens for Windows og Office.
Da vi ikke kan lagre uavhentede pc-er, MÅ du hente pc’en innen onsdag 22.juni 2016. Vi tar ikke ansvar for uavhentede pc-er. De må hentes innen fristen.

Henting:  tirsdag 7. juni til og med onsdag 22. juni kl. 08.20-14.30


Hva skjer hvis du har en skadet eller tagget pc som du ikke ønsker å kjøpe ut ?

Du får faktura på kr 300 ved mangler og lettere tagging, klistremerker, hakk eller riper. Større skader som vi bedømmer gjør den uegnet til videre utleie, vil koste deg kr 1.000. Du må betale full erstatning hvis den er ødelagt. Det er ofte rimeligst å kjøpe den ut!


IT-avd., sommeren 2016