Samarbeidsprosjekt med FORUT - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Foto Øyvind Strand Endal
  • Grunnsteinnedleggelse i Sri Lanka
  • 05. apr. 2017
  • 23. nov. 2017
  • Utdanning

Byggingen er i gang!

Skolens samarbeidsprosjekt med bistandsorganisasjonen FORUT begynner å ta form!

Samarbeidsprosjeketet i Sri Lanka er i gang. Se YouTube-videoen som viser at byggingen av 60 nye hjem til hjemvendte flyktninger er i gang.

Sandefjord videregående skoles samarbeider med bistandsorganisasjonen FORUT om byggingen av 60 hus for familier som skal gjenbosettes etter den langvarige borgerkrigen i Sri Lanka. Byggingen som skal skje i løpet av de tre neste årene er nå i gang!

Skolens aksjon i november innbrakte 450 000 kroner, og nå er grunnsteinen lagt ned og de første husene i ferd med å bygges.

Grunnstennedleggelse i Sri LankaFORUTs generalsekretær, Morten Lønstad, var i Sri Lanka siste halvdel av februar og møtte beboere som var i gang med å rydde tomtene sine. Under hans besøk var det en høytidelig seremoni med grunnsteinsnedleggelse hvor både framtidige beboere og representanter for myndighetene var til stede. Både familiene som skal gjenbosettes etter mer enn 20 år som internt fordrevne og assisterende fylkesmann uttrykte stor tilfredshet med at folk nå endelig kunne gjenbosettes i området de opprinnelig kom fra, snart åtte år etter krigens slutt. Dette området var hardt rammet av krigshandlingene, og måtte blant annet ryddes for miner før tomtene kunne frigis.

Byggingen av de første husene er allerede i gang og når tre representanter fra Sandefjord videregående skole reiser ned på studietur til høsten, vil de fleste husene stå ferdig. Det er snakk om enkle hus, som gir folk tilhørighet og husly i påvente av at srilankiske myndigheter gir støtte til mer permanente hus. Det kan imidlertid ta flere år før dette blir en realitet. I tillegg til husene inkluderer prosjektet også bygging av toaletter og brønner, samt støtte til familiene slik at de kan komme i gang med arbeid og inntekt.

 

Grunnstennedleggelse i Sri Lanka