Solidaritetsaksjonen 2016 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
 • Del
 • Google+
 • RSS

 

Elever og FORUT-representant i skolegården
 • Generalsekretær Morten Lønstad i FORUT er imponert og glad over engasjementet på Sandefjord videregående skole. Her står han sammen med aksjonsansvarlige Amalia Ibsen til venstre og Ane Thorsen til høyre.
 • 25. okt. 2016
 • 23. nov. 2017
 • Utdanning

Husbygging på Sri Lanka er mål for årets solidaritetsaksjon!

Sjekk riktig kontonummer her!

Solidaritetsaksjonen 2016

 • Kontonummer til aksjonen: 7874.06.61247
  OBS: dette er det korrekte kontonummeret!
 • Meld arbeidsoppdrag til Solidaritetskomiteen: solidaritetskomiteen(at)gmail.com
 • For informasjon fra skolen: kontakt assisterende rektor Anne Berit Smedstad
 • For mer informasjon fra FORUT: kontakt Morten Lønstad, telefon 61 18 74 03 / 418 09 901
 • Les mer om FORUT på forut.no

Sandefjord videregående skole bygger 60 hus på Sri Lanka.

Tusenvis av barn og unge i ekstremt fattige familier på Sri Lanka mangler et trygt sted å bo etter mange år på flukt fra krig og uro. Nå skal elever på Sandefjord videregående skole bidra til at mange av dem får et nytt framtidshåp. Sammen med bistandsorganisasjonen FORUT skal skolen sørge for bygging av 60 nye bolighus de kommende tre åra.

Se informasjonsfilm på YouTube

FORUT har i mange tiår arbeidet med utviklingsprosjekter på Sri Lanka. Nå pågår det et omfattende bosettingprogram for flyktninger som ble hjemløse under borgerkrigen. Tusenvis av fattige familier får hjelp til gjenreisningen av store landsbyområder, og FORUT er med i denne innsatsen gjennom lokale partnerorganisasjoner. I 2015 ble det blant annet bygget 71 bolighus, og nå skal altså elevene på Sandefjord videregående skole sørge for 60 helt nye hus de kommende tre åra.

–Dette er et viktig samarbeid for oss i FORUT, men det er først og fremst livsviktig for alle de barna og ungdommene på Sri Lanka som nå får ei ny framtid takket være ungdommene i Sandefjord, sier generalsekretær Morten Lønstad i FORUT. –Et trygt hus og bosted er selve grunnlaget for et godt liv, enten du bor i Norge eller et annet sted i verden. Derfor er det både fantastisk og viktig at ungdommer i Norge engasjerer seg i dette arbeidet, sier Lønstad.

Elevaksjon i høst.

Samarbeidsavtalen mellom skolen og FORUT innebærer at alle de drøyt 2 000 elevene på Sandefjord videregående skole utfordres til innsats på skolens aksjonsdag i høst. –Vi håper alle forstår hvor viktig dette er for jevnaldrende på Sri Lanka, sier Ane Thorsen og Amalia Ibsen på skolen. De to er valgt som ledere for aksjonsarbeidet blant elevene. De oppfordrer alle medelevene sine til å finne et arbeid eller et oppdrag for 300 kroner i høst.

–Vi er veldig mange elever, så det er også viktig at næringslivet og privatpersoner i området melder i fra om arbeidsoppdrag, sier de to jentene. Selve aksjonsdagen og jobben skal gjøres av elevene 4.november. Deretter skal året innsamlede beløp overrekkes til FORUT på skolens juleavslutning 16.desember. –Dette er en veldig konkret aksjon med et veldig direkte mål, og FORUT vil rapportere tilbake til skolen om hvordan byggearbeidene går, sier de to.

Husbygging og prosjektbesøk.

FORUT har allerede varslet sin prosjektpartner på Sri Lanka om samarbeidsavtalen med Sandefjord videregående skole, og forberedelsene til bygging av de tjue første husene er i gang. Dette er enkle og små hus i norsk målestokk, men for familiene på Sri Lanka betyr husene en ny start. –Vi er varslet om at aksjonen samler inn flere hundre tusen kroner i året, og vi vil derfor også legge til rette for at noen fra skolen kan bli med på et prosjektbesøk til Sri Lanka høsten 2017, sier Morten Lønstad.

Han understreker at samarbeidet handler om at elevene både skal lære noe og gjøre noe for noen av verdens mest sårbare mennesker. –Ingen er bare fattige eller bare rike, dette handler i stor grad om at mange av oss deler de samme drømmene for framtida. Derfor er et besøk hos de vi samarbeider med på Sri Lanka en viktig del av dette, avslutter FORUTs generalsekretær. Nå venter han spent på oppslutningen blant elevene på skolen, og på om det blir mange nok oppdrag i Sandefjord og omegn til alle som skal være med.