Studietur CERN - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Elever på studietur
  • Foto: E. Madsen.
  • 17. feb. 2017
  • 11. sep. 2017
  • Utdanning

Fysikk-elever på studietur til CERN!

Elever med fordypning i fysikk besøkte Geneve og Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning.

Fysikklærerne Eirik Madsen og Bjørn Ervik arrangerte studietur til CERN og Genève for elevene med fordypning i fysikk. CERN, Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning, er en internasjonal organisasjon for partikkelfysisk forskning. Navnet CERN er et akronym for det opprinnelige franske navnet Conseil européen pour la recherche nucléaire.

Hva opplevde elevene?

Elev Hanna Rød Karlsen i 3STR skriver følgende om turen:
"I uke 5 var fysikk 2-klassen på tur til Genève i Sveits. Der skulle vi i all hovedsak besøke CERN. Vi reiste ned søndag og brukte dagen på å se oss rundt i Genève. Mandag skulle vi på CERN.

Dagen startet med en tur i «The Globe of Science and Innovation» og utstillingen «Partiklenes univers». Etter dette var det duket for et foredrag om CERN holdt av en nordmann. Videre fikk vi høre om hva de gjorde der og se på de forskjellige maskinene og hvordan de funket. Vi var rundt på forskjellige deler av området og fikk høre mye spennende. Vi avsluttet dagen på CERN med å snakke med en tidligere elev av Eirik. Det var en fin og lærerik dag.

Tirsdag besøkte vi Universitetet i Genève og fikk høre om elektrisitet og magnetisme. Damen vi snakket med viste oss mange forsøk, og vi fikk være med på noen av dem. Onsdag var vi på Musee d'Histoire des Sciences som viste oss noe av historien til vitenskapen."

Mer info om CERN finnes i lenken: https://home.cern/

Elever med fordypning fysikk på studietur til Geneve og CERN!