2STY i Amsterdam - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Elever lagde sjakkspill.
  • 29. mai. 2017
  • 09. jan. 2018
  • Utdanning

2STY med utstilling etter studietur!

2STY var på studietur til Amsterdam 2.-5. mai.

Det var en særdeles vellykket studietur med et rikholdig program! Klassen besøkte blant annet Van Gogh-museet, Rijksmuseum med «The Golden Age» - de store barokkmalerne med Rembrandt og Vermeer i spissen og Stedelijk museet, - det moderne museet, der hovedutstillingen var «De Stijl 100 år» var selvsagte poster.

Vi hadde lagt inn en 1,5 times guidet kveldsvandring i Red Light District som gjorde inntrykk. Vi hadde også en frokost på Hard Rock Café med påfølgende kanalcruise, og vi besøkte Anne Francks hus. Store kontraster.

Elevene vandret mange mil, gjennom blomstermarkedet, kunst- og antikvitetsgater, over kanalbroer, fotograferte og lagde skisser.

Kortspill spakongenOppgaven "En finger med i spillet".

Vel hjemme fikk klassen en oppgave i design og arkitektur der de skulle jobbe to og to sammen og designe et spill. Oppgaven er kalt «En finger med i spillet».

Med inspirasjon fra Amsterdam skulle de designe et spill, eller lage nytt design til et allerede eksisterende spill. Det kunne være brettspill, stablespill, pinnespill, ballspill, kortspill, spørrespill, ringspill, kulespill, domino, vippespill, regnespill, hukommelsesspill osv.

Elevene jobbet manuelt eller digitalt og hadde kun 8 skoletimer på seg, samt noe hjemmearbeid. Kun et av spillene er digitalt og det er imponerende å klare å utvikle et digitalt spill som virker og kan spilles av «hvermansen» på så kort tid.

Ellers utviklet elevene mye flott: varianter av stigespill, hukommelsesspill, sjakk, monopol og spillkort laget i Photoshop tegnet med tegnebrett inspirert av Red Light District.

Flere av resultatene kan du se i en egen utstilling i Læringssenteret. Velkommen!

Brettspill