Svgs 20 år - Vestfold fylkeskommune '
  • I 2016 er det 20 år siden Sandefjord videregående skole ble etablert i august 1996.
  • 30. aug. 2016

Sandefjord videregående skole 20 år

I 2016 er det 20 år siden "Storskolen" ble etablert.

Sandefjord videregående skole ble etablert i august 1996. Dette var en samlokalisering av Sandefjord gymnas, Sandar yrkesskole, Sandefjord kokk- og stuertskole, Sandefjord Handelsgymnasium og Virik senter. Thor Klaveness, daværende rektor på byens handelskole, var sentral i arbeidet for den nye "Storskolen". "Storskolen" ble folkenavnet på skolen de første årene.

Ideen om økt kvalitet gjennom sterke fagmiljøer var drivende pedagogiske idé for denne storstilte satsingen i regi av Vestfold fylkeskommune. Dette var da nye tanker i skole-Norge.

Omtrent 1.380 elever begynte her den første høsten. Fra i underkanten av 1.400 elever har skolen vokst til mer enn 2.100 elever i dag. Antall ansatte har økt gradvis hvert år til nå nær 400. I dag er det rundt 2.500 personer som har sitt virke i Norges største læringsarena på videregående nivå. På de 20 årene skolen har eksistert, har mer enn 15.000 unge mennesker til nå fått sitt vitnemål eller fagbrev her.

Historien om Sandefjord videregående skole i korte trekk

• Etablert i august 1996
  • Samlokalisering av Sandefjord gymnas, Sandar yrkesskole, Sandefjord kokk- og stuertskole, Sandefjord Handelsgymnasium og Virik senter
  • Basert på prinsipper om at store fagmiljøer gir økt kvalitet