Interiør & arkitektur (Roma og New York) - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://www.facebook.com/skiringssal
  • 27. sep. 2013
  • 09. nov. 2017

Interiør & arkitektur
(Roma og New York)

Interiør & arkitekturlinjen handler om å lære om boligene våre, bomiljøet vårt, og hvorfor hus og bygninger har blitt slik vi kjenner dem i dag.

I interiørdelen står tegning sentralt. Vi jobber med å analysere, finne funksjonelle planløsninger, og møblere de ulike rommene. Tegning er derfor en viktig del av faget. Det gjør allikevel ingenting om du ikke har tegneerfaring fra før. Du skal få veiledning i å tegne både møbleringsplaner og perspektiv. Dette er en fin metode for å presentere ideene dine på en naturlig måte.

 


 

Arkitektur

I arkitekturdelen ser vi på spennende monumentalbygg som for eksempel Den Norske Opera og Ballett. Vi skal lære både om vår egen hverdagsarkitektur, husene vi bor i, og historiske bygninger blant annet i Roma! 

 


 

Inspirasjon

Vi henter inspirasjon og ideer fra brosjyrer, magasiner, blogger og hjemmesider, og lager moodboards og kollasjer for å formidle egne ideer.

 

 


 

Materialoppsett og collager

Du lærer å analysere og å finne planløsninger for de forskjellige rommene i et hus ut fra brukerens ønsker og behov, slik at de blir gode og funksjonelle å bo i. Vi formidler dette til kunder og andre blant annet gjennom materialoppsett og collager.

     

 


 

Perspektivtegning

Rom tegnet i perspektiv er en fin metode å formidle innredningsideer på en naturlig måte.   

 

 


 

Modellbygging

I arkitekturdelen av faget jobber vi gjerne tredimensjonalt direkte i ulike materialer for å komme fram til gode husmodeller. Dette gir oss muligheten til å se bygningen fra alle vinkler både utvendig og innvendig.


 

PC/Mac

Vi jobber også med tegning og bildebehandling på PC / Mac. Dere får en kort innføring i SketchUp, og ArchiCad. Dette er dataprogrammer som brukes profesjonelt av mange arkitekter og interiørarkitekter. Vi kan også bruke datamaskin til å lage moodboards, materialoppsett og collager.

 

 


 

Møbler og materialer

For å skape det designet du ønsker, er det viktig å ha kunnskap om hvilke materialer og møbler som finnes, og hvordan disse fungerer sammen. Hvilket uttrykk skaper du ved å velge persienner i stedet for gardiner? Skal persiennene være i tre eller stål?

Du vil lære hvordan du gir et rom identitet, det være seg om det er i et offentlig bygg eller et privat hjem. Det er denne identiteten som styrer de konkrete materialvalgene av eksempelvis gardiner, møbelstoff, møbler, malingstyper, tapeter, gulvbelegg, trematerialer osv.

Andre elementer en må ha kunnskap og ta hensyn til er natur, miljø og økonomi.

 

 


 

Farger og belysning

Vi arbeider mye med form og komposisjon. Farger er også en viktig miljøskapende faktor. Vi bruker NCS - "det naturlige fargesystemet" - som er det fargesystemet som brukes i interiørbransjen både i Norge og internasjonalt.

Belysning er et viktig element når du skal møblere og innrede et rom. Lys skaper egne rom i rommet, kan fremheve enkelte deler og tone ned andre deler. Lyssettingen vil også være forskjellig i henhold til hva rommet skal brukes til. Skal det være et kontorlandskap eller en aromaterapisalong, må du som interiørkonsulent ta dette med i betraktning. Dette får du mer innsikt i på Interiør & arkitektur på Skiringssal.

 


 

 

Presentasjon

For å få "kunden" til å kjøpe et prosjekt er det viktig å kunne presentere tanker og ideer på en god måte.


  

 


 

Ekskursjoner

Vi besøker interiørarkitektkontorer, messer, butikker og muséer. Her fra besøk hos arkitektkontoret Snøhetta i Oslo:Roma

Interiør og arkitektur reiser til Roma for å studere ulike stilepoker i arkitekturhistorien.

Vi skal besøke flere severdigheter, blant andre Vatikanet og Colosseum.

Roma er full av spennende ting å se på og en flott by å bli kjent med!

 


LÆRER

Oddny Røsset er vår interiør & arkitekturlærer. Hun er faglærer med hovedfag/master i formingsfag, og videreutdanning i Design, arkitektur og kommunikasjon.

Oddnyr@vfk.no


 

PRIS: 

Alle linjer - samme pris - alt inkludert: 109 500,-