På tur i Vestfold - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com
  • 24. mar. 2013
  • 30. nov. 2015
  • Idrett og friluftsliv

På tur i Vestfold

Friluftsliv er en kilde til økt trivsel og helse, både psykisk og fysisk. Rekreasjon og friluftsliv er derfor svært viktig for mange av oss, både i hverdag og ferie. Vestfold fylkeskommune ønsker å bidra til å øke friluftsmulighetene i fylket.

Kystled
Kystleden er et nettverk av rimelige overnattingssteder langs kysten. Overnattingshyttene ligger i friluftsområder nær sjøen, noen ligger til og med på øyer med tilhørende robåt. Kystled i Vestfold er utviklet i et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Oslofjordens friluftsråd og Forbundet Kysten ved lokale kystlag. Kystleden i Vestfold består nå av 13 forskjellige destinasjoner, og er blitt svært populær.

Mer informasjon om Kystleden i Vestfold finnes på www.oslofjorden.org.

Kyststi
Det er mange kilometer med kyststi i Vestfold og fortsatt merkes nye kyststier. Det finnes nå merket kyststi i alle kystkommunene og målet er en sammenhengende kyststi gjennom hele fylket. De fleste kommunene har laget flotte brosjyrer om kyststitilbudet.

GodTur
GodTur er en turportal som gir deg kart, flyfoto, turforslag, værmelding, tips om hytter, severdigheter m.m. i hele landet, samt mulighet for å dele GPS-data. Du kan selv legge inn turforslag, dele egne og andres opplevelser og lage din private turbok.

Den norske turistforening
På Den norske turistforenings turplanleggingsside ut.no kan du finne spennende turmuligheter i Vestfold. Søk på ditt område og se hvilke turtips som dukker opp!

Kontakt
Kontaktperson for friluftsliv er Bård Andresen, kontortelefon mobil 402 30 003 og e-post barda(at)vfk.no., Kristian Ingdal mobil 924 30 827 og e-post kristiani(at)vfk.no