Hvordan bli lærebedrift? - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com
  • 15. jan. 2014
  • 17. jul. 2017

Hvordan bli lærebedrift?

Å bli lærebedrift er en investering. Gjennom å utdanne en fagarbeider bidrar din bedrift til å sikre egen og bransjens framtid.

Behovet for flere lærebedrifter og læreplasser er økende. Å bli lærebedrift er å utvise samfunnsansvar. En læreplass er et gode for alle - ikke bare for den enkelte lærling, men også for lærebedriften og for samfunnet.

Lærlinger bidrar med verdiskapning i bedriften og "regnskapet" er positivt! Eksempel på et slikt positivt lærling-regnskap fra Pronova Biopharma kan du lese her. 

 

Informasjon til deg som ønsker å gå i gang med prosessen for å bli lærebedrift

Det finnes to måter å være lærebedrift på. Enten kan din bedrift velge å melde seg inn som medlemsbedrift i et opplæringskontor eller din bedrift kan søke om en selvstendig godkjenning. 

Bedrifter som melder seg inn i et opplæringskontor overlater ansvaret for opplæringen og opplæringskontrakten til opplæringskontoret, men har ansvaret for den daglige praktiske oppfølgingen og for arbeidsforholdet. Frittstående lærebedrifter derimot vil både ha opplærings- og arbeidsgiveransvaret.

For de bedriftene som ønsker godkjenning på selvstendig grunnlag er det krav om et møte mellom bedrift og fagopplæring. I møtet gjennomgås kriteriene for å bli godkjent. Bedriften må blant annet ha en faglig leder/ opplæringsansvarlig. Denne må dokumentere kompetanse i lærefaget, som fagbrev, annen relevant utdanning eller minimum 6 års praksis i faget. I tillegg må bedriften ha tilstrekkelige og varierte oppgaver til å gi praktisk opplæring i henhold til kompetansemålene i læreplan for faget.

Dokumenter og skjemaer som gjennomgås i møtet:

 

 

Eksempelskjemaer:

Ønsker du mer informasjon eller avtale et møte?

Kontakt fagrådgiver for ditt lærefag. For fagrådgiver se egen fane over oppgaver i seksjonen eller kontakt oss pr e-post fagopplaring@vfk.no