Skoleslutt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com
  • 11. jul. 2013
  • 09. jun. 2016
  • Utdanning

Skoleslutt

Hva skal jeg gjøre med PC'en min ved skoleslutt?

Jeg forventer å gå på samme skole neste skoleår, hva gjør jeg?

Ingenting. Du tar med deg PC-en hjem i sommerferien, men ta godt vare på den!

Jeg går i VG1 men skal begynne på en annen videregående skole neste skoleår

Skal du være elev ved en annen videregående skole i Vestfold, tar du med deg PC-en til den nye skolen. Du trenger ikke å komme innom servicedesken på skolen du forlater, men vi anbefaler å ta med PC-en til servicedesken på den nye skolen du skal begynne på for å få riktig oppsett. Hvis den videregående skolen du skal begynne på ikke er i Vestfold må du levere inn PC-en til servicedesken på skolen du forlater.

Jeg skal være utvekslingsstudent i VG2 - hva gjør jeg?

Du får mulighet til å beholde PC-en mens du er i utlandet, og du må fortsatt betale årlig leiekostnad som de andre elevene i VG2. Før du drar må du ta med PC-en til servicedesken slik at du kan få administratortilgang på den.

Jeg går i VG2 yrkesfag - hva gjør jeg?

Dersom du går i VG2 og ikke skal være elev ved en videregående skole i Vestfold, men f.eks. begynne i lære, har du mulighet til å beholde PC-en mot å betale en sum tilsvarende leiekostnaden for det tredje året. Du må ta med PC-en til servicedesken slik at du kan få administratortilgang på den.

Jeg går i VG3 - hva gjør jeg?

Går du i VG3 og har betalt leiekostnad for tre år, beholder du PC-en når du går ut av skolen. Du må ta med PC-en til servicedesken slik at du kan få administratortilgang på den.

Hva skjer hvis jeg ikke tar med PC-en til servicedesken før jeg slutter?

PC-en vil slutte å fungere etter tre til seks måneder.

Hva om PC-en trenger en reparasjon?

Hvis PC-en er skadet eller har defekte deler må du passe på å få meldt den inn til reparasjon på servicedesken innen 10. juni slik at den blir ferdig reparert innen skoleslutt. Dette er spesielt viktig for elever i VG3 da garantitiden på deres PC-er utløper rundt denne datoen. Du vil kunne bli belastet for egenandel på skader som ikke omfattes av garanti eller slitasje.

Jeg har fått beskjed at jeg kan beholde maskinen, hva gjør jeg?

Operativsystemet Windows 7 og Office 2010 som ble installert på PC-en din av fylkeskommunen benytter fylkets produktnøkler. Når du slutter ved skolen, må disse nøklene
endres. Hvis ikke dette blir gjort, vil PC-en slutte å fungere, og du vil ikke få brukt den.

Les gjennom hele veiledningen før du gjør noe som helst. Da får du en bedre forståelse av hva du må gjøre. Lenke til veiledningen finner du i menyen til venstre.

Har du spørsmål, ta kontakt med brukerstøtte ved din skole.

Hvilken programvare får jeg med når jeg slutter, og hva gjør jeg?

Når du tar med PC-en til servicedesken slik at du kan få administratortilgang, får du samtidig utdelt gratis lisens til Windows 7 Ultimate og Office Professional Plus 2010. I tillegg får du lisens til Windows 8 Professional, Office Professional Plus 2013 og Office 2011 for Mac som kan lastes ned fra http://vfk.onthehub.com

Last ned informasjonen i PDF-format