- Viktig å inkludere hverandre - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 10. okt. 2013
  • 26. jun. 2014

- Viktig å inkludere hverandre

Vennskap i fokus under Verdensdagen for psykisk helse.

- Å være en god venn handler om at en ikke stenger noen ute, og at en tar godt vare på de vennene en har, sier Abdul Yousef i 2BUA og Ken Robin Osman fra 1TPA.

Elevene har akkurat svart på en quiz i forbindelse med den årlige markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. Totalt 166 elever leverte inn svar på spørsmålene knyttet til vennskap.

- Gode venner hjelper og støtter hverandre. De er rett og slett til stede for hverandre, mener Marcus Pettersen og Daniel Karlsen i 2DEA.

De to klassekameratene føler at de begge har gode venner.

- Hva er det aller viktigste for dere når det gjelder vennskap?

- Det er at vi har noen å henge med, kommer det kontant fra de to guttene.

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden den 10. oktober. Dagen skal skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse. Helsesøstrene og miljøarbeiderne som sto på stand utenfor kantinen, var fornøyd med elevenes innsats.

- Det er viktig å sette fokus på psykisk helse. Vi trenger ikke tenke så stort, men heller fokuser på de små tingene i hverdagen, som å gi et lite smil eller en hyggelig kommentar, sier helsesøster Live Schulstock.

Helsesøsteren opplever en stadig større åpenhet rundt psykisk helse. Det er hun glad for.

- Jeg føler at det er en helt annen aksept og forståelse enn tidligere. Det er helt greit å si at en sliter psykisk, og det er stadig flere som tør å fortelle. Jeg syns elevene er veldig flinke, avslutter Schulstock.

Av de 166 innleverte svarene på dagens vennskapsquiz ble det trukket ut to heldige vinnere som fikk overrakt hver sin premie.

Bilde fra Verdensdagen for psykisk helse

Bilde fra Verdensdagen for psykisk helse