Både utfordrende og morsomt med elevgudstjeneste - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 17. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Julegudstjenesten markerer starten på jula

Terje Fonk gleder seg til å møte elevene i Larvik kirke på fredag.

For Larvik-prosten har julegudstjenesten siste skoledag blitt en tradisjon han ser fram til hvert eneste år.

- Det er det mest spennende jeg gjør i løpet av året. Julegudstjenesten for de flotte og reflekterte ungdommene på Thor Heyerdahl videregående skole er annerledes enn mange andre gudstjenester. Det er utfordrende og morsomt, sier Terje Fonk.   

I år blir programmet på siste skoledag litt annerledes enn tidligere. Det betyr at den høytidelige markeringen i Larvik kirke starter kl. 10.15. Skolens elever bidrar selv med både sang, musikk, dans og tekstlesing.

- Jeg håper ungdommene kommer til kirken selv om de ikke skal tilbake på skolen etterpå. Det pleier å bli fullt og det er nok mange som har lyst til å oppleve innslagene som medelevene har forberedt i lang tid, sier Fonk.

Selv om prosten nå har holdt julegudstjenesten siste skoledag de siste 12-13 årene, er det lite som overlates til tilfeldighetene. Men at Fonk gleder seg, legger han ikke skjul på.

- Jeg tenker og grunner en del måneder i forveien, men jeg gleder meg like mye hvert år. For meg markerer gudstjenesten at jula virkelig er i gang, avslutter Terje Fonk.  

Elevene møter dermed på skolen til vanlig tid fredag morgen. Etter avslutning på hver enkelt avdeling, samles alle i atriet klokka 09.40.

Vi fyller skolens fem etasjer og synger Deilig er jorden. Det blir en opplevelse i seg selv. Klokka 10.15 starter den tradisjonelle markeringen i Larvik kirke. Her er det frivillig å delta, men kirken blir alltid fylt opp til siste plass, sier rektor Robert Rognli.

 

Foto: Willy Fredriksen / DIS-Vestfold