Besøkte Verket og Huset - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. okt. 2013
  • 26. jun. 2014

Besøkte Verket og Huset

Elever fra 2HEA og 2HEB på omvisning i anledning Verdensdagen for psykisk helse.

VERKET er et kommunalt lavterskeltilbud for personer som av en eller annen grunn står utenfor arbeid eller skole. Elever og lærere ble tatt i mot i den koselige kafèen der vi fikk informasjon om tilbudet på dagtid, og om ungdomstilbudet "Fabrikken" som holder til i samme lokaler på kveldstid. 

Elevene fikk gå rundt og se i lokalene der noen av medlemmene malte, og ble veldig imponerte over kvailteten på bildene. Vi fikk også se på ulike tekstilprodukter som lages av medlemmene på verket,  Mens vi var der kom også TV Vestfold, og to av elevene ble intervjuet. 

På to av veggene i kafèen var det i anledning Verdensdagen for psykisk helse laget plass til å henge opp lapper med komplimenter, og etter forslag fra en av elevene tok vi med oss denne ideen hjem. Så nå henger det plakater i klasserommene til helsefagarbeiderelevene i 2.etg med komplimenter som man kan se på hvis man føler behov for oppmuntring. 

Bilde fra Huset og Verket

HUSET i Greveveien er et sosialt møtested for personer som slite med psykiske problemer, hvor hovedmålet er å skape en arena for trygghet, trivsel , trening og personlig vekst. I tillegg til at vi fikk lære om hvordan synet på psykisk helse har endret seg gjennom tidene og om forebyggende tiltak mot psykisk uhelse, fikk vi informasjon om Husets egen SOS-vakttelefon som man kan ringe hvis man trenger noen å snakke med.

De praktiske øvelsene i oppmerksomhetstrening (mindfulness) var en interessant opplevelse, etterfulgt av musikalsk innslag ved Vegard Holt Hansen (elev i 2HEB forrige skoleår, nå lærling på Huset) og Harald Engelsen. Det som likevel gjorde mest inntrykk var å høre brukere av Huset fortelle sine egne historier om hvordan da de ble pyskisk syke og hvordan de kjempet for å komme seg på beina igjen. 

Slagordet for Verdensdagen 10.oktober var "Se hverandre - gjør en forskjell", og etter disse to dagene er det nok mange som har tenkt ekstra på temaet psykisk helse.

Bilde fra Huset og Verket

 

Bilde fra Huset og Verket

Bilde fra Huset og Verket

Tekst og foto: Vigdis Haugan