Detektiv Downs på Bølgen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 05. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Møtte Detektiv Downs på Bølgen

Elevene fra vg1 og vg2 på HO fikk stille skuespilleren spørsmål etter filmen.

Filmen handler om en privatdetektiv med navn Robert Bogerud, spilt av Svein André Hofsø som har Downs syndrom. Han gjør det han kan for å få oppmerksomheten til faren, som er politietterforsker.

Det er bare et problem; Robert får aldri noen oppdrag, og blir heller ikke tatt alvorlig fordi han har Downs syndrom. Dette endrer seg den dagen han får i oppdrag å finne den forsvinnende skøytelegenden Olav Stjernen.

Robert har sin egen metode å løse saker på, han bruker nemlig følelsene sine. Det handler ikke om å finne meningen med livet, men å leve livet på best mulig måte. I filmen kommer det frem at det viktigste i jakten på sannheten er det store hjertet og følelsene til Robert, og at alle trenger kjærlighet.

Produsent Pål Røed og hovedrolleinnehaver Svein André Hofsø hadde tatt turen fra Sandefjord til Bølgen for å gi oss et innblikk i hvordan det er å ha Downs syndrom og samtidig spille hovedrollen i en norsk dramakomedie. Svein André fortalte at forberedelsene til filmen foregikk over en tidsperiode på to år, som bestod av manuspugging og trening på treningsstudio med personlig trener.

På slutten av foredraget fikk både elevene og lærerne muligheten til å stille Svein André spørsmål om filmen før, etter og under innspillingen. Hovedbudskapet fra skuespilleren var: Ikke fokuser på det du ikke kan, finn heller det du er god på og gjør det bra!

 

Tekst: Frida Hoff og Lise Tretteteig
Foto: Vigdis Haugan