En annerledes fagdag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Tina Veronika Odberg Markeseth. Foto: Thea Henriksen
  • 13. des. 2013
  • 26. jun. 2014

En annerledes fagdag

For 2MD og 2IDA/B ble fredag 13. desember en annerledes fagdag.

Med temaet forbrytelser og straff, valgte nemlig lærerne å få politi og en tidligere rusmisbruker til å holde foredrag i Kon-Tiki.

Bakgrunnen for besøket var at lærerne ønsket å gi elevene en mindre teoretisk, og mer spennende og virkelighetsnær fagdag. Dette falt tydelig i god smak hos elevene, som kom med mange spørsmål under foredraget.

Innsatsleder i politiet i Vestfold, Per Eftang, har jobbet i politiet i 14 år og startet også opp en ungdomsgruppe i 2006. Han er opptatt av å begrense ungdomskriminaliteten, som han mener det er mye av.

- Selv mener jeg det er alt for mye ungdomskriminalitet, mye mer enn ønskelig. Det handler mye om press man får fra venner, forteller Per Eftang.

Han forteller at bakgrunnen til ungdomskriminalitet oftest foregår i gjenger. Det handler om at man vil imponere vennene, og noen ganger er det feil ting som imponerer.

Også tidligere rusmisbruker, Torgeir Larsen, holdt foredrag i Kon-Tiki. Han fortalte om livet sitt som tidligere kriminell, og oppfordret ungdom til å holde seg unna narkotiske stoffer. 

- Det er kanskje vanskelig å stå i mot om vennene gjør det, men i det man prøver har man krysset en grense. Da er det viktig å være tøff nok til å la være, forteller han.

Etter 28 år som narkotikamisbruker er han endelig blitt rusfri, noe han har vært i 6 år.

Foredragene falt i god smak hos elevene, som ivrig stilte spørsmål. Flere ble også igjen etter foredraget for å snakke med politiet, så det er ingen tvil om at fagdagen ble en suksess.

 

Bilde av Per Eftang

Foto: Kathrine Skaug