Innviet de nye mobile løftesøylene - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. sep. 2013
  • 26. jun. 2014

Innviet de nye mobile løftesøylene

Høytidelig markering av søylene som styrker opplæringen på tunge kjøretøy.

Fire mobile søyler med en total løftekraft på over 30 tonn, skal gi elevene ved teknikk og industriell produksjon ved Thor Heyerdahl vgs. en enda mer virkelighetsnær opplæring.

- Vi gleder oss veldig til å ta søylene i bruk, og lover at ustyret skal bli maksimalt utnyttet. Løftesøylene åpner helt nye muligheter for oss, sier avdelingsleder Paul Kristiansen ved teknikk og industriell produksjon.

- Dette er en betydelig investering. Søylene gir oss et stort utstyrsmessig løft, og er derfor viktig både i forhold til elevenes motivasjon og overfor næringslivet, legger avdelingslederen til.

De nye løftesøylene, som er de første som leveres i Norge i sitt slag, gjør det mulig for elevene å ta imot kjøretøy som skolen tidligere ikke hadde anledning til å håndtere. Det øker attraktiviteten overfor potensielle nye elever så vel som samarbeidspartnere fra næringslivet.

- At vi tidligere ikke har kunnet løfte kjøretøy over åtte tonn har vært en brems i opplæringen. Nå er jeg overbevist om at samarbeidet med næringslivet, og spesielt Volmax, vil skyte ytterligere fart, sier Kristiansen.

Skolen har i en årrekke hatt et tett samarbeid med Volmax, en av Norges ledende forhandlere av Volvo lastebiler, når det gjelder både utplassering, kursdeltagelse og lån av biler og diagnoseverktøy.

- Vi i Volmax er helt avhengige av produktet skolen leverer, altså elevene. Thor Heyerdahl vgs har vært veldig aktive nå det gjelder opplæring på tunge kjøretøy, og denne investeringen vil gjøre elevene enda bedre rustet når de skal videre ut i praksis, sier opplæringsansvarlig Tor Martin Aabol i Volmax.

Bilde fra markering på TP

Bilde fra markering på TP

Bilde fra markering på TP