Kaffeprat ble gedigen julegave - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 10. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Kaffeprat ble gedigen førjulsgave

Plate- og rørskjæringsbedriften iTec gir splitter nytt sveiseutstyr til skolen.

- Dette er en generøs gave som er veldig aktuell for aktiviteten på verkstedet. For oss blir dette som julekvelden på forskudd, sier en strålende fornøyd avdelingsleder Paul Kristiansen på teknikk og industriell produksjon (TP). 

Det hele startet som en kaffeprat mellom lærer på TP, Gary Denyou og salgssjef Ståle Ellingsen i iTec. Resultatet ble en håndplasmabrenner og en gassbrenner til en verdi av ca. 40.000 kroner.

- Rekruttering er vanskelig og det er avgjørende for oss å komme inn på et tidlig tidspunkt. Samtidig er det viktig at elevene får muligheten til å jobbe på utstyr som blir brukt i industrien, sier Ellingsen om førjulsgaven. 

Han får bred støtte fra Kristiansen og resten av avdelingen på TP.

- Vi er opptatt av best mulig kvalitet i arbeidet vi gjør her på skolen. Det at næringslivet bidrar inn i skolen med moderne undervisningsutstyr er viktig for oss. På denne måten blir elevene godt skodd for å gå rett ut i produksjonen som lærlinger, sier avdelingslederen.

Plate- og rørskjæringsbedriften på Hegdal ble startet i 2001 og har de siste årene vokst kraftig både i antall ansatte og i omsetning. Fra å være en liten gründerbedrift er iTec i ferd med å etablere seg som en av landets største bedrifter innenfor segmentet plate- og rørskjæring. Nå ønsker de å markere seg også i lokalmiljøet.

- Vi er veldig godt skodd på det mekaniske her i Larvik nå, og håper selvfølgelig at en kikker lokalt før en går ut av kommunen. For oss er det iallfall en glede å få være med å bidra, avslutter Ståle Ellingsen og daglig leder Ken Roar Riis i iTec.

Se video fra sveiseverkstedet i dagens ØP.