Konsentrerte farsdagskakebakere - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 08. nov. 2013
  • 26. jun. 2014

Konsentrerte farsdagskakebakere

Mens småkakene gikk unna i Kaffebaren, sørget resten av elevene i 2MFA for ferske marsipankaker til farsdagen.

- Vi handler i Kaffebaren hver dag. Det er kjempebra at vi har et sånt tilbud her på skolen, sier Tanita Leknes, mens hun bestiller seg en kopp av den obligatoriske kakaoen.

Bak den bugnende disken er Julio Jørgen Wasvik og Mads F. Enlien i 2MFA i full sving med å selge gulrotkake, sjokoladekake, hveteboller med melis og andre søte fristelser. Samtidig går kaffemaskinen i ett.

- Det er veldig greit å stå her, men det er mye å passe på og jeg kan bli litt stresset noen ganger, forteller Julio, som har oppdaget at mange av de faste kundene har sine favoritter.

- Vi selger veldig mye gulrotkake. I tillegg er skolebrødene og kanelbollene populære, sier Vg2-eleven, som i dag også kunne by på et kjærkomment ekstratilbud i forbindelse med den kommende farsdagen.   

For mens Julio og Mads hadde hendene fulle i Kaffebaren, tar farsdagskakene form på kjøkkenet. Krem skal piskes og marsipanlokkene plasseres med presisjon.

- Hva er trikset for å få marsipanen så jevn og fin?

- Høre på hva Tonje (Svendsen) sier, kommer det kontant fra gjengen rundt bakebordet.

Og læremester Tonje er svært fornøyd med sine elever.

- Det er mye som skal bakes, men vi får det til når alle bidrar. Vi har et mål om at vi på sikt kan tilby kaker hver fredag, forteller Svendsen.

Marsipankakene er ferdig pyntet og klare for salg. Farsdagen er reddet for i år.  

Bilde fra kaffebaren

Julio Jørgen Wasvik trives bak disken, men innrømmer at han kan bli litt stresset når køen av kakeglade elever blir lang.

Bilde fra kakebaking

Tonje Svendsen (t.v.) har triksene som skal til for få lagt marsipnalokket perfekt på. Sondre Vollebekk Hansen og Eriksson Johansen er allerede i full sving.

Bilde fra kaffebaren

- Jeg kjøper kakao i Kaffebaren hver eneste dag, forteller Tanita Leknes. For Tanita og venninne er også gulrotkaken er favoritt. 

Bilde av marsipankake

Kakene er ferdig pyntet og klare til servering på søndagen.

 Bilde fra kakebaking