Lærer regnskapsføring med monopol - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 05. nov. 2013
  • 26. jun. 2014

Lærer regnskapsføring med monopol

Elevene i 2SSB holdt styr på både debetføringer og gatekjøp.

- Veldig gøy å gjøre noe annet enn bare teori, sier Jonas Skog Berg.

Første økt har nettopp begynt, men elevene i 2SSB er allerede i full gang med kjøp og salg av gater og bygninger med påfølgende regnskapsføring.

- Alle økonomiske transaksjoner dere gjør i formiddag skal inn på regnearket, instruerer lærer Monica Gjertsen Steinbakken.

I høst har hun loset Vg2-elevene gjennom regnskapsføring i teorien. I dag var regnskapsboka byttet ut med monopolspill, te og sjokoladekake.

- Tanken er å bruke monopol som metode for å føre og avslutte regnskap. Elevene skal bli trygge på regnskapsføring og de skal hjelpe hverandre rundt bordet hvis det er noen som er usikre, sier Steinbakken.

- Med spillet får elevene mulighet til å følge pengene hele veien på en annen måte enn i teorien. I tillegg gir det variasjon fra den vanlige undervisningen, legger hun til.

På ett av bordene har Roy Philip Andersson allerede sikret seg Rådhusplassen og Oslo sentralstasjon.

- Nå håper jeg iallfall at det er ført riktig, sier Roy Philip og kaster et ekstra blikk på regnearket.

For elevene er tirsdagens monopolspill siste repetisjon og innspurt før neste ukes prøve.

- Vi har lært en del fra før, men det er veldig ok med litt forandring, sier Andreas Eikaasen, mens det diskuteres kort rundt bordet før konklusjonen er klar:

Bygninger og tomter føres på debet, kreditt på kontantbeholdningen.

Og mens auksjoner, kjøp og salg går unna rundt de fire bordene er lærer Steinbakken spent på utbyttet etter gjennomført økt.

- Dette er både hyggelig og sosialt, men nå blir det spennende å se om metoden også fremmer læring, avslutter Monica Gjertsen Steinbakken.  

Bilde av monopol i 2SSB

Roy Philip Andersson har ikke spilt Monopol før, men holder styr på regnskapsføringen med god hjelp fra Andreas Martinsen.

Bilde av monopol i 2SSB

Rine Jeanett Serkland og Jonas Skog Berg har begge spilt monopol tidligere, og syns spilløkten var et fint avbrekk fra teoriundervisningen.

Bilde av monopol i 2SSB

Mathias Hellum, Sandra Rønningen og Vincent Dæhli følger med på at Patrick Brekke Johansen veksler riktig med banken.