Livsglede på Yttersølia sykehjem - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 21. okt. 2013
  • 26. jun. 2014

Livsglede på Yttersølia sykehjem

Gudrun og Agnes klippet snora og markerte starten på prosjektet Livsglede for eldre.

Beboerne på Yttersølia imponerte stort med treffsikkerhet både i bowling og i kast på blink. Etterpå vanket blant annet twist-premier og hjemmebakte kanelboller, som Vg1-elevene selvfølgelig hadde disket i stand selv.

- Det er bestandig koselig her på torsdager. Da kommer vi sammen og har det ordentlig hyggelig, og det er jo det å ha det hyggelig som teller, sier Gudrun Holst.

Supplement

Med og assistanse fra Agnes Diyoyo Badibanga i 1HOA tok Gudrun hånd om saksa og sørget for en skikkelig åpning av det ukentlige tilbudet på sykehjemmet.

- Vi håper tilbudet vil være et godt supplement til beboere og ansatte ved Yttersølia. Samtidig gir prosjektet elevene våre en flott praksis der de får møte eldre på en annen måte enn gjennom stell på avdelingene, sier livsgledekoordinator Randi Palmgren Heistad. 

Stiftelsen Livsglede for Eldre har som mål at alle norske videregående skoler, med helse- og oppvekst, skal ha Livsglede for Eldre som tema i undervisningen. Prosjektet skal bidra til at elevene kan se muligheter, prøve ut nye aktiviteter og se at det nytter å gjøre små endringer i arbeidet for eldre.

- Vi gleder oss

For elevene ved helse- og oppvekstfag betyr prosjektet i praksis at de hver torsdag møter opp på Yttersølia godt forberedt til å bidra til en positiv stund i dagligstua.

- Vi har vært veldig spent, men heldigvis blir vi fort kjent med dem. Jeg syns det er veldig gøy å jobbe med eldre – de kan så mye. Vi gleder oss til å være sammen med dem, sier Sairan Rammo i 1HOA.

Sammen med seks andre medelever har Sairan ansvar for aktiviteter og hyggelig samvær fire torsdager på rad. Deretter tar en ny elevgruppe over. Torsdag var det nestleder Willy Krøgli (Sp) i omsorgskomiteen, som sto for den offisielle åpningen av tilbudet.

- Livsglede er viktig i alle aldre. Dette prosjektet gir beboerne fin kontakt med ungdommen. Samtidig er det viktig for elevene å få en start preget av betydelig positiv kontakt med eldre før de skal ut i arbeidslivet, sier Willy Krøgli.

- Nå får vi håpe at kommunen har økonomi til at dere etter hvert får muligheten til å komme ut i jobb i Larvik. Vi ser at det er et behov for å ansette adskillig flere, legger Sp-politikeren til.

Og etter både snorklipping, konkurranser og velfortjente premier, smakte det ekstra godt med ferske kanelboller og nytraktet kaffe.

Bilde fra Yttersølia sykehjem

Bilde fra Yttersølia sykehjem

Bilde fra Yttersølia sykhjem

Bilde fra Yttersølia sykhjem

Bilde fra Yttersølia sykhjem

Bilde fra Yttersølia sykhjem