Livsgledegruppen skaper advent og juleglede - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Randi P. Heimstad
  • 17. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Livsgledegruppen skaper advents- og juleglede

Hektisk aktivitet for både elever og eldre i ukene før jul.

Juleforberedelsen startet allerede siste torsdagen i november med bakedag på Yttersølia sykehjem. Elevene og beboerne laget serinakaker, og det luktet deilig julebakst i alle kriker og kroker. Stemningen var på topp – det er ikke hver dag Oddvar og Gudrun får være med å bake kaker, så dette var en flott opplevelse.

Torsdagen etter var det duket for adventstur til Gjennestad Hagesenter i Stokke. 20 blide elever, beboere, ansatte og lærere reiste avgårde i to minibusser i et forrykende uvær med vind og regn. Men været stopper ikke reiseglade, så turen gikk over all forventning.

Utflukten startet med kafferast på Orkide kafè. Etter at varm eplekake med krem, kanelboller og kaffe var fortært, var det tid for en titt i hagesenteret. Her bugnet det av nydelige juleblomster og julepynt i alle fasonger og prisklasser.

På vei tilbake til Larvik kjørte vi gjennom Larvik sentrum og fikk se en julepyntet by med blant annet juletrær som barnehagebarn har pyntet. Vel tilbake på Yttersølia ventet deilig middag og en fortjent middagslur for beboerne.

Aktiviteten fortsatte uka etter med juleverksted på sykehjemmet. Rundt et langbord laget og pyntet vi julekranser til hver avdeling. Dessuten ble det produsert nisser i forskjellige varianter. Beboerne syntes det var så koselig og var veldig stolt og fornøyd når de fikk med seg julepynten tilbake til sine avdelinger.

Torsdag 19. desember er det klart for juleavslutning for livsgledegruppen på Yttersølia. Da blir det juletregang, utlodning, julesang og Prøysen-fortelling fremført av elevene. På menyen står multekrem og krumkaker.

Bilde av Livsglede for eldre på Yttersølia sykehjem

Bilde av Livsglade for eldre på Yttersølia sykehjem

Bilder av Helse og oppvekst på Yttersølia sykehjem

Foto: Randi P.Heimstad