Merkerte Verdens prevensjonsdag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 26. sep. 2013
  • 26. jun. 2014

Markerte Verdens prevensjonsdag

Helsesøstrenes prevensjonsquiz vekket elevenes konkurranseinstinkt.

- Spørsmålene var ikke så veldig vanskelige. Vi har hatt undervisning i det meste på ungdomsskolen, sier Karoline Hertaas, Eline Rauan og Marlene Knutsen Wiedswang.

De tre førsteklassingene var blant de mange elevene som kastet seg over quizen som ble utlevert i midttimen under dagens markering.

Verdens prevensjonsdag er en global temadag for å informere ungdom i alderen 15-19 år om prevensjon og seksuell helse. Målet med dagen er å øke kunnskapen om temaet, og dermed bidra til å redusere seksuelt overførbare infeksjoner og uønskede graviditeter.

- Denne dagen er viktig for å øke elevenes bevisstgjøring rundt prevensjon, forteller skolens helsesøstre Live Schulstock og Jorunn Sletsjøe.

Under dagens markering opplevde de stor pågang på sin prevensjonsquiz.

- Det fine med en sånn quiz er den setter i gang noen tanker hos elevene på en litt annen måte enn om de får utlevert en brosjyre, sier Live Schulstock.

En stor del av den daglige jobben til helsesøstrene handler om prevensjon. Nå håper de å senke terskelen ytterligere for at elever tar kontakt.

- Mange elever er veldig flinke til å komme innom, men vi syns likevel det er viktig å bevege oss litt ute av kontorene. Kanskje blir det enda lettere å komme bort og ta kontakt med oss neste gang, sier de to helsesøstrene.