Rett kursvalg for niendeklassinger - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 16. okt. 2013
  • 26. jun. 2014

Rett kursvalg for niendeklassinger

Denne uka blir 560 ungdomsskoleelever fra Larvik og Lardal litt bedre kjent på THVS.

Stort og kjempefint er ordene som går igjen når niendeklassingene inntar skolen i forbindelse med Rett kursvalg nå i høst. I løpet av to dager skal elevene forhåpentligvis bli litt klokere på hvilken retning de ønsker å gå videre når ungdomsskoleårene nærmer seg slutten.

- Hovedmålet med Rett kursvalg for niendeklassinger er å gi elevene kjennskap til to ulike programområder ved skolen, slik at de står bedre rustet til å velge det som er riktig for dem. Det er viktig at de gjør et kvalifisert valg, forteller rådgiver Anne Marie Istre.

Etter en kort orientering i Arena ble 560 fordelt på alt fra studiespesialiserende og medier og kommunikasjon, til idrettsfag og teknikk og industriell produksjon.

- Skolen er kjempefin og vi gleder oss masse til å begynne her, sier Emma Gulvik og Lisa Gross Maurer fra Ra ungdomsskole.

Mens de to klassevenninnene skal tilbringe dagen med idrett, er en annen gjeng på vei for å ta en nærmere titt på sveiseverksted, arbeidsmaskiner og kjøretøy. Utenfor kantinen er en gruppe fra Brunla og Hedrum ungdomsskoler i full gang med en quiz for å bli kjent på skolen.

- Disse to dagene gir elevene en førsthåndskunnskap til programområdene som det ikke er mulig å lese seg til, sier Istre.

- Vi håper at dette oppleves motivasjonsskapende og bidrar til en trygghet inn i en ny skole når den tid kommer, avslutter rådgiveren.

Onsdag fikk alle elevene være innom sitt primærvalg, mens torsdagen er satt av til programområde nummer to på listen.

Bilder fra Rett kursvalg

560 niendeklassinger fra Larvik og Lardal var på plass i Arena onsdag morgen før de fikk muligheten til å bli bedre kjent på hver sine utvalgte programområder.

Bilder fra Rett kursvalg

Isabell Bakkan, Maya Westgaard, Tobias Lie Stene (alle fra Brunla ungdomsskole), Camilla Nguyen og Amalie Svindal ønsket alle å få vite mer om studieforberedende. Quizen for å bli bedre kjent på huset ble tatt godt i mot.