Samlet inn 446.000 kroner til Prosjekt Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 20. nov. 2013
  • 26. jun. 2014

Samlet inn 446.000 kroner til Prosjekt Peru

Elevenes arbeidsinnsats gir verdifullt tilskudd til barnehjemmet i Monsefù.

Pengene er talt opp etter aksjonsdagen 29. oktober, og resultatet er klart: 446.000 kroner i innsamlede midler. På toppen kommer 15.000 kroner fra skolen. Første uka i desember overleveres sjekken til grunnlegger av barnehjemmet i Peru Dag Petter Svendsen.

- En stor takk til elevene, sier Ingjerd Beate Larsen, som har koordinert innsamlingsaksjonen sammen med Peru-komiteen.

- De innsamlede pengene betyr at 25 barn fortsatt har et trygt sted å bo og vokse opp sammen med noen som er glad i dem. I tillegg får 200 elever et skoletilbud fra førskole til 7.klasse. Dette er barn som uten skolen i slummen hadde vokst opp som analfabeter uten noe tilbud.

Prosjekt Perus barnehjem ble grunnlagt i Monsefú, Provinsen Lambayeque i Nord-Peru i 1992. Thor Heyerdahl, Re og Holmestrand videregående skoler er, sammen med Komplett AS, største økonomiske bidragsytere. I år ble det samlet inn om lag 800.000 kroner fra de tre skolene.

- Dette er et veldig flott resultat, og jeg er stolt når våre elever bidrar til at barnehjemmet og skolen i Monsefú kan driftes videre, sier rektor Robert Rognli.

- Peru-komiteen og Ingjerd Beate Larsen har lagt ned en formidabel innsats, og innsamlingen har vært planlagt og gjennomført på en meget god måte. Jeg vil rette en stor takk for det arbeidet som komiteen og alle våre elever har gjennomført.

Også leder av Peru-komiteen ønsker å takke for årets innsats.

- Barna i Peru kommer til å få bruk for hver eneste krone som dere har vært med på å samle inn. Takket være dere, vil de kunne fortsette å utdanne og ta vare på barna, sier Anniken Tøssebro, som også er svært fornøyd med sine medelever i komiteen.

- Uten denne flotte gjengen hadde ikke Prosjekt Peru blitt det samme!