Selger egne byggverk på finn.no - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 28. nov. 2013
  • 26. jun. 2014

Selger egne byggverk på finn.no

Sju søppelboder er allerede solgt, og produksjonen går fortsatt så det suser.

- Det er motiverende for elevene å lage noe nyttig og som de vet blir brukt av andre, sier avdelingsleder Espen Schanche på byggfag. 

Vg1-elevene settes i sving med søppelbodene rett etter skolestart. I løpet av en periode på tre uker samarbeider to-tre elever om boden som etter hvert legges ut på finn.no og selges til materialpris. Det vil si 2.000 kroner inkludert moms.

- Det bygges ikke så mange trehytter i skogen lenger, så for mange blir søppelbodene deres første byggverk, sier Schanche, som mener prosjektet er en utmerket start på læringsløpet.

- Elevene lærer seg nøyaktighet, de lærer å måle og å bruke verktøy – rett og slett prinsippene for å bygge et hus, legger han til.

En som derimot har bygd en god del tidligere er Tristan Lindboe-Burgin i 1BAA. En bod er allerede ferdig, og mens han er i full gang med å bidra på bod nummer to har han triksene klare.

- Nøyaktighet og riktig koordinering på hamringen. Feil spikerslag er ikke bra, sier Lindboe-Burgin.

Etter som bodene blir ferdige en etter en, intensiverer Schanche og Vg1-elevene salget på finn.no.   

- Nå skal ny annonse ut nettet, og forhåpentligvis selger vi flere før jul. I utgangspunktet bygger vi søppelbodene på standardmål, men vi har også anledning til å tilpasse størrelse etter behov. Det er bare å gi oss beskjed, sier Espen Schanche.

Bilde av arbeid på byggfag

Bilde av Espen Schanche