Si ifra! om uvettig kjøring - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 04. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Si ifra! om uvettig kjøring

Vg2-elevene får en litt annerledes økt når trafikksikkerhetskampanjen Si ifra! inntar skolen denne uka.

Det er Statens vegvesen som står bak undervisningsopplegget for andreklassinger på videregående skoler i Vestfold, Buskerud, Hedmark og Akershus. Fra tirsdag 10. til fredag 13. desember, fylles Kon-Tiki opp hele åtte ganger i håp om at grundig informasjon kan bidra til å begrense de alvorlige trafikkulykkene blant ungdom i alderen 16-18 år.

- Vi ser det som vårt ansvar å legge til rette for at vår ungdom får informasjon om dette i skoletid, og setter pris på at Statens vegvesen gjennomfører Si ifra! for våre elever, sier rektor Robert Rognli.

Hensikten med Si ifra!-kampanjen er å få til selvutvikling hos hver enkelt elev, og bidra til å skape en kultur som ikke aksepterer at man leker med andres liv og helse.

Det er Bjørn Smith-Hald, lærer og relasjonsterapeut, som har utviklet kampanjen. Han kan fortelle om dokumentert effekt i forhold til atferdsendring hos deltakerne. I Vestfold er det også en målbar reduksjon i antall trafikkdrepte og -skadde, nettopp i dette alderssegmentet, etter at Si ifra! ble introdusert i skolene.

- Ungdom og trafikksikkerhet er et viktig tema. Det er gledelig å se at det er en målbar reduksjon i antall skadde og drepte ungdom i trafikkulykker i Vestfold, sier Rognli.