Stemningsfull siste skoledag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 20. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Stemningsfull siste skoledag

Allsang i atriet, gudstjeneste og julelunsj markerte starten på årets julehøytid.

- For en fantastisk åpning med elevinnsalg! Vakker sang, dans og musikk, sa avdelingsleder Jan Christiansen på idrettsfag etter at applausen omsider stilnet.

Sammen med resten av avdelingen sto Christiansen i spissen for den tradisjonelle julelunsjen som i år inneholdt både god mat, imponerende elevinnslag, diktlesning og ikke minst overrekkelse av utmerkelsen årets Heyerdahlitt.

Tidligere på dagen kom julestemningen krypende da hele skolen samlet seg til allsang av «Deilig er jorden» i atriet. Deretter fant elevene veien til en tradisjonsrik og stemningsfull avslutning i Larvik kirke.

Bilde fra julesang i atriet

- Tradisjoner er viktig. De samler oss og gir oss tilhørighet. Dette har vært et begivenhetsrikt halvår. Nå kan vi senke skuldrene og kjenne at julestemningen siger innover oss, sa rektor Robert Rognli.

Den ferske rektoren kan se på en både travel og spennende høst.

- Jeg føler meg svært privilegert som har fått ta over etter Hallvard, og syns det er spesielt hyggelig at han er her i dag. I år er det ti år siden vi ble én skole, og vi har kommet langt.

Elever og ansatte kan nå legge bak seg en høst der både små og store prosjekter har preget skolehverdagen. Alt fra HO-prosjektet Livsglede for eldre og Prosjekt Peru, til arbeidet med minoritetsspråklige elever og MD-elevenes mange kulturelle innslag på og utenfor skolen.

- Det er mye en kan trekke fram, men det er alle enkeltprestasjonene som i sum tar oss videre. Vi er en skole som drar i samme retning, sa Rognli.

I tillegg til MD-elevenes fantastiske innledning, fikk en fullsatt kantine også oppleve idrettselev Lisa Glemming fremføre «Have Yourself A Merry Little Christmas», og som vanlig leste Erik Gjestvang Ingvar Moes mer enn 30 år gamle kåseri «Jul i gamle dagar».

Tradisjonen tro ble også årets Heyerdahlitt kåret under julelunsjen.  I konkurranse med tolv sterke kandidater falt valget på lærer Kari Tvetene Haga på avdeling for arbeidslivstrening. I begrunnelsen heter det: «Vinneren er nysgjerrig, har et stort engasjement for jobben sin, er faglig dyktig og er alltid saklig i diskusjoner. Hun er alltid imøtekommende og møter alle med stor omsorg».

Det var en tydelig rørt Haga som fikk overrakt blomster og synlig bevis på utmerkelsen.

Til slutt ble årets lunsj avsluttet med allsang av «Deilig er jorden». Og det gjenstår kun én ting; å ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Bilde fra julelunsjen 

Danserne fra MD skapte en helt spesiell stemning de de markerte åpningen av årets julelunsj.

Bilde fra julelunsjen

Lisa Glemming i 3IDA fremførte en nydelig versjon av «Have Yourself A Merry Little Christmas».

Bilde fra julelunsjen

Kari Tvetene Haga kunne velfortjent ta imot utmerkelsen som årets Heyerdahlitt for å leve opp til skolens verdier om å være modig, nysgjerrig og utadvendt.

Bilde fra julelunsjen

Både ansatte og seniorer setter stor pris på den årlige julelunsjen i kantina.