Uventet pasient på halvårsprøven - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 13. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Uventet pasient på halvårsprøven

- Jeg måtte flire da jeg så at det var Hallvard, sier Frida Hoff i 2HEB.

Det var en spent Vg2-elev som ventet på å komme i gang med den praktiske halvårsprøven fredag formiddag. Da hun endelig gikk inn i klasserommet etter 45 minutter med forberedelser, fikk hun øye på et kjent fjes i sykesenga.

- Jeg har vært skikkelig nervøs i to dager, og til og med drømt om prøven de siste nettene. Rett før jeg skulle inn, løp jeg fram og tilbake i gangen fordi jeg var så spent, forteller Frida.

Men så fort hun kom innenfor døra, senket skuldrene seg.

- Jeg var litt spent på hvem som skulle være pasient. Da jeg så at det var, Hallvard tenkte jeg bare YES!

- Han var en veldig grei pasient, legger hun til etter at prøven med praktisk morgenstell og rapport er vel gjennomført.

Pasienten selv, tidligere rektor Hallvard Larsen, kunne ikke annet å si ja da forespørselen fra HO dukket opp.

- Dette er jo en uvant rolle for meg, men samtidig er det helt i tråd med skolens verdier om å være modig og utadvendt, sier Larsen, som gir eleven de beste skussmål.

- Hun var veldig flink. Frida er en fin type, og dette passer hun til.

Det hele startet da Larsen gikk av som rektor tidligere i år. En slengbemerkning fra en av lærerne på HO om at «vi ringer når vi trenger pasienter til praktisk prøver», ble fort tatt på alvor.

- Bordet fanger, vet du, ler lærer Vigdis Haugan.

Og det var en både lattermild og fornøyd Vg2-elev som kunne puste lettet ut etter evalueringen. Litt bedre rustet for eksamen neste vår.

- Jeg kommer nok til å være nervøs da også, men kanskje ikke like mye som nå. Det var fint å se at selv om jeg var nervøs i forkant, så forsvant det da jeg gikk inn døra. Jeg syns egentlig at prøven gikk bedre enn forventet, avslutter Frida Hoff, mens Larsen gjør seg klar for nye elever.