Vannprosjektet SOS er i gang - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. sep. 2013
  • 26. jun. 2014

Vannprosjektet SOS er i gang

Denne uka markeres starten på et toårig EU-prosjekt der verdens vannressurser er i fokus.

- Vi tror det blir et spennende prosjekt. Det er gøy å lære om nye ting, sier Anders Høeg og Marius Grenheim.

Elevene på 1STE innrømmer at vann ikke er noe de tenker så mye på i hverdagen, men fremover skal det bli annerledes. Da skal det jobbes med EU-prosjektet Save Our Water Sources (SOS), som skal fokusere på betydningen av rent vann som ressurs.

SOS er en del av Comenius-programmet for samarbeid innenfor grunn- og videregående opplæring på tvers av landegrenser innenfor EU. Her gis det økonomisk støtte til både enkeltpersoner og institusjoner, og deltakelse i vannprosjektet vil derfor ikke koste skolen noe.

Siden mandag har ti lærere fra Romania, Bulgaria, Tyrkia, Portugal og Italia vært samlet på Thor Heyerdahl vgs for å bli enige om hvordan de to neste årene skal legges opp.

- Jeg syns vi har kommet godt i gang og inntrykket så langt lover godt for det videre samarbeidet, forteller prosjektleder Siri Gjønnes.

Det er elevene som går første året med studiespesialiserende og kjemielevene fra Vg2 som har blitt plukket ut til å være med i prosjektet som skal trekkes inn i engelsk-, kjemi- og geografiundervisningen.

- Det er lagt opp til at vi skal møtes to ganger i løpet av skoleåret. Neste konferanse er i Tyrkia i mars neste år, og det vil plukkes ut fire-fem elever som får bli med på turen, forteller Gjønnes.

Og elevene på 1STE er klare. Noen har allerede blitt varme i trøya etter at de på mandag hadde med seg de utenlandske lærerne på omvisning på skolen.

- Vi fortalte om Norge, Larvik og skolen vår. Lærerne var veldig interesserte, og de var også imponert over skolen, forteller elevene.

Portugisiske Ana Ribeiro bekrefter elevenes inntrykk.

- Skolen er unik og langt ifra som en tradisjonell europeisk skole. Jeg er imponert over miljøet, de mange glassveggene, at alle elevene har hver sin PC og ikke minst at elevene selv lager mat og serverer i restauranten som er åpen flere dager i uka, sier Ribeiro.

Torsdag avsluttes samlingen og lærerne reiser hjem for å ta fatt på arbeidet ved sine respektive skoler.

Elevene ved 1STE gleder seg over å være en del av vannprosjektet. Mandag tok de med seg de utenlandske lærerne på omvisning på skolen. Bak f.v. Malin Jensen, Anders Høeg, Maren Fjelldal Hagen og Haakon Fergem. Foran sitter Marius Grenheim og Vilde Børresen Leinæs.