Vel blåst for Prosjekt Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 29. okt. 2013
  • 26. jun. 2014

Vel blåst for Prosjekt Peru

Peru-komiteen roser elevene for arbeidsinnsatsen.

Rektor kaller det årets viktigste arbeidsdag, og i dag har skolens elever virkelig gjort en innsats både med hagerydding, husarbeid, bøsseinnsamling og drøssevis av andre jobber til inntekt for barnehjemsbarna i Peru. Bak det hele har skolens egen Peru-komite sittet og holdt i trådene.

- Det har vært et ekstremt stort ansvar, større enn jeg hadde trodd. Men jeg har hatt med meg en veldig engasjert gjeng som har vært supereffektive og bidratt til å gjøre dette til en fantastisk opplevelse. Nå kan jeg gå ut av tredjeklasse med et stort smil, oppsummerer leder av Peru-komiteen Anniken Tøssebro.

Og det er ikke bare komiteen som har vært motiverte. Resten av elevene har også tydelig vist at de ønsker å bidra.

- Vi har fått mange henvendelser fra elever som ville ha en jobb og ikke bare betale pengene uten å gjøre noe. De har vært motiverte og veldig flinke, sier Tøssebro.

Stålkontroll

Takket være intense og effektive uker med planlegging, fikk komiteen til og med tid til å nyte selve aksjonsdagen innimellom all logistikken.

- Det var litt kaotisk i dag tidlig, men med samarbeid og et godt system fikk vi alle elevene ut på jobb. For oss har den største jobben blitt gjort på forhånd. Dagen i dag har vært veldig fin, sier nestleder Marianne Lindgaard-Berntsen.

Etter innsatsen som nestleder under årets aksjon, vet hun at hun står med hovedansvaret neste år.

- Skoene til Anniken blir store å fylle. Hun har imponert med skikkelig stålkontroll, sier Lindgaard-Berntsen.

- Stolt

Tirsdag 5. november er siste frist for innbetaling. Da får elevene endelig svar på hvor mye penger som kan sendes til barnehjemmet i Peru.

- Jeg er både takknemlig for og stolt over arbeidet elevene gjør. Tilbakemeldingene underveis forteller også om et stort engasjement, sier rektor Robert Rognli.

Han sitter igjen med et inntrykk av at årets aksjon har hatt et ekstra stort fokus på solidaritet.

- Det er tydelig at elevene ser gleden i å bidra og at de ønsker å jobbe for pengene. Det er veldig gledelig. Nå håper jeg at resultatet av innsamlingen blir like bra som tidligere, slik at vi kan opprettholde vårt bidrag til et nytt år med drift av barnehjemmet i Peru.

Bilde fra Prosjekt Peru