Vel gjennomført julemarked - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Vel gjennomført julemarked

Vg1-elevene på service og samferdsel sørget for førjulsstemning med sitt tradisjonelle marked.

Fredag duftet det av nystekte vafler, smoothie-blenderen gikk jevnt og trutt og musikken løftet stemningen noen ekstra hakk rundt de velfylte bordene i 2. etasje.

Bak bugnende fat med sjokolademuffins og sirlig pyntede cupcakes står Charlotte Nilsson i 1SSA.

- Trikset er å bruke langpannerøre i stedet for muffinsrøre. Da blir de mye større og mer luftige, røper hun.

Vel så viktig som gode baketips og innkjøp av ingredienser, er budsjettering av salget og forhåpentligvis balanse i regnskapet.

- Nå har vi lært oss å lage ordentlig budsjett, forteller Andrine Johannessen, Kristiane Reppesgård og Bettina Fedel.    

Jentene i 1SSD syns julemarkedet er en fin og praktisk måte å lære på, og de har full kontroll på hvor mye de må selge av cookies og sjokoladekuler for å gå i overskudd. Forhåpentligvis forsvinner det meste i løpet av noen hektiske fredagstimer.

Det årlige julemarked er et prosjekt i faget PTF (Prosjekt til fordypning), og noe hele avdelingen ser frem til hvert eneste skoleår.

- Mange besøkte julemarkedet og de fleste gruppene gikk med overskudd eller i balanse, forteller lærer Monica Gjertsen Steinbakken.

Hun er fornøyd med at elevene gjennom markedet nå har lært om både planlegging, produksjon av varer, markedsføring og salg.

- Service og samferdsel handler jo mye om å starte og drive egen virksomhet, så julemarkedet er en fin øvelse. I tillegg syns flere av elevene at det var så gøy at de kunne tenke seg å bli med neste år også. Men markedet er nok kun for Vg1-elevene, sier Steinbakken.

Bilde fra julemarked

Bettina Heum, Kristiane Reppesgård og Andrine Johannessen i 1SSD har budsjettert med at både cookies og sjokoladeboller vil falle i smak.

Bilde fra julemarked

Mange lot seg imponere av Charlotte Nilssons cupcakes. Vg1-eleven hadde også virkelig gjort seg flid med pyntingen.

Bilde fra julemarked

Birna Margrét Jakobsdóttir og Jonathan Handawi i 1SSE  hadde valgt å tenke å litt utradisjonelt og serverte smoothie og pizzasnurrer. Det falt i smak!