Veldig greit med fagdager - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 30. sep. 2013
  • 26. jun. 2014

- Veldig greit med fagdager

Fagdager gir mulighet til mer fokus på hvert enkelt fag, mener elever i 1STD.

Fredag hadde førsteklassingene William Pasnin, Georg Skuggedal og Johanne Anderssen fagdag i engelsk, og dermed rikelig med tid til å sette seg inn i temaet engelsktalende land.

- Vi syns fagdager er veldig greit. Det gjør det mulig å fokusere på det ene faget hele dagen, og gir oss anledning til å arbeide med ting som vi ikke rekker i de vanlige timene, sier elevene. 

Hver fredag er det fagdag, og siden skolestart har trekløveret i 1STD rukket innom matematikk, naturfag og tilvalgsfag. Sist uke sto engelsk for tur.

- Etter først å ha sett en film om Sør-Afrika og Nelson Mandela, fikk vi i oppgave å skrive om enten filmen eller annet tema som vi har vært gjennom tidligere, forteller William, Georg og Johanne.

Og det er ikke bare elevene som mener at fagdager er en fin måte å arbeide på. 1STDs engelsklærer Kristine Ohrem Bakke er godt fornøyd med det faglige utbyttet.

- I tillegg til å jobbe med samme tema over lengre tid, har vi fått gjennomført fagsamtaler underveis der vi både har gjort opp status for skoleåret så langt og satt konkrete mål fram mot våren, forteller Ohrem Bakke.

For Vg1-elevene er engelsk avsluttende etter første året, og det skal settes standpunktkarakter allerede til våren. Noen elever kan også bli trukket ut til skriftlig eksamen.

- Det er ingen tvil om at fagdagene gir elevene verdifull eksamensrelatert trening, avslutter Kristine Ohrem Bakke.