Verdifullt elevbidrag under begeistringskonferansen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 29. okt. 2013
  • 26. jun. 2014

Verdifullt elevbidrag under begeistringskonferansen

Vel bestått for Heyerdahlsguidene i deres første oppdrag.

Elevene i 2RLA høstet både ros og økonomisk bidrag til Prosjekt Peru da 350 lærere i Vestfold fylkeskommune fikk faglig påfyll i digital kompetanse under tirsdagens begeistringskonferanse.

- For oss betyr dette oppdraget både støtte til Prosjekt Peru og gratis markedsføring av Heyerdahlguiden, forteller daglig leder Lars Klaastad Kristiansen.

Startet elevbedrift

I forkant av begeistringskonferansen opprettet Kristiansen og resten av 2RLA elevbedriften Heyerdahlguiden UB. I dag gjennomførte de sitt første oppdrag.

- Vi ønsker å være guider og vertskap på skolen og rundt om på historiske steder i Larvik. Vi kan tilby guiding på norsk, engelsk og arabisk, forteller elevene.

Den siste tiden har gått med til hektisk planlegging av konferansen der alle lærere ved videregående skoler i fylket er invitert for å bli inspirert til pedagogisk bruk av IKT i skolen.

- Vi har lært mye teoretisk om vertskapsrollen. Nå får vi muligheten til å lære oss det i praksis også, sier den daglige lederen.

I praksis har eleven laget folder, hatt ansvar parkering, garderobe, kaffeservering og effektiv logistikk. Rett og slett sørget for at alle deltakerne både finner fram og sitter igjen med et positivt inntrykk av arrangementet.

- Vi har jobbet tett sammen med arrangøren for å finne ut av hva vi skal hjelpe til med. Vi har satt opp vaktlister, skaffet det som trengs i ulike rom og gjort alt klart slik at foredragsholderne i hvert enkelt rom bare kan starte, forteller elevene.

Digitalt løft

Begeistringskonferansen 2013 har som mål å gi lærere et løft i digital kompetanse, som er et av hovedområdene i de fem grunnleggende ferdighetene i læreplanen.

- Digital kompetanse er et område som endrer seg så fort i samfunnet at en hele tiden må oppdatere seg for å henge med. Foredraget om ungdom og sosiale medier var en vekker om hvor stort gapet mellom lærer og elev kan være, sier rektor Robert Rognli, som er imponert over innsatsen fra 2RLA.

- Det er flott å bli spurt om å være vertskap, og alltid hyggelig når elevene får anledning til en slik virkelighetsnær opplæring. Heyerdahlguiden har gjort en strålende jobb, avslutter Rognli.  

Bilde fra begeistringskonferanse

Bilde fra begeistringskonferanse

Bilde fra begeistringskonferanse

Bilde fra begeistringskonferanse

Bilde fra begeistringskonferanse