Virkelighetsnær fagdag om forbrytelser og straff - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. des. 2013
  • 26. jun. 2014

Virkelighetsnær fagdag om forbrytelser og straff

En tidligere rusmisbruker, en politimann og en fengselsbetjent deler sine egne erfaringer med elevene.

- Vi kan gjerne fortelle om det som står i boka om forbrytelser og straff, men vi hadde lyst til å gjøre det litt mindre teoretisk og litt mer spennende og virkelighetsnært, forklarer samfunnsfaglærer Monica Kjennvold om bakgrunnen for fredagens fagdag i Kon-Tiki.

Sammen med lærerkollegaer Anders Mehlum Hasle og Morten Ranvik bestemte hun seg derfor for å finne mennesker som har gjort seg egne erfaringer rundt temaet forbrytelser og straff. Resultatet er en svært spennende gjesteliste bestående av tidligere rusmisbruker og kriminell Torgeir Larsen, politioverbetjent Per M. Eftang og fengselsbetjent Sindre Walstad.

- Vi ønsker å bidra til en bevisstgjøring hos elevene, og lære dem å tenke konsekvenser av både egne og andres handlinger, sier Mehlum Hasle.

Per M. Eftang er politiførstebetjent i Vestfold politidistrikt og tidligere leder av politiets ungdomsgruppe i Sandefjord. I Kon-Tiki skal han blant annet snakke om hvordan politiet jobber i forhold til ungdom og kriminalitet. I tillegg vil fengselsbetjent Sindre Walstad fortelle om hvordan det arbeides med de kriminelle i løpet av soningen.

Som en motvekt til representantene fra politiet og fengselsvesenet, står tidligere rusmisbruker og kriminell Torgeir Larsen. Den nå helfrelste sykkelentusiasten har egentlig sluttet å holde foredrag om fortiden, men gjør et unntak for elevene ved THVS.

- Vi er veldig glad for at han sa ja til å besøke oss. Torgeir har befunnet seg på feil side av loven i mange år, og vil helt sikkert gi elevene en vekker i forhold til kriminalitet og rus. For mange vil hans historie bli et innblikk i en helt annen verden, sier Kjennvold.

Fredagens foredrag er for elevene i 2MD, 2IDA/B og 3MKA/B. I 2MD gleder elevene seg stort, og kan forsikre om at de stiller godt forberedt til samlingen i Kon-Tiki.

- Vi har jobbet sammen i grupper og forberedt spørsmål. Det blir spennende å høre om hvordan det er bak fasaden og hvordan Torgeir Larsen klarte å komme seg tilbake, sier Elisabeth Vassdal, Tomine Engebretsen og Kine Ternsten Bye.

Bilde av Torgeir Larsen

Torgeir Larsen skal gi elevene et innblikk i sin tidligere hverdag som rusmisbruker og hvordan han har kommet seg ut av det gamle livet.
Foto: Nils-Erik Kvamme, Østlands-Posten