- Dette blir helt rått! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 21. sep. 2014
  • 22. okt. 2014

- Dette blir helt rått!

Det ferske elevrådsstyret ivrer etter å komme skikkelig i gang med arbeidet.

- Vi ønsker å være et synlig elevråd og et organ som er der for en grunn!

Elevrådsstyret er samlet for første gang etter tirsdagens valg og rundt bordet flommer ideene allerede.

- Dette blir helt rått, konkluderer Sondre Horst.

Støtte

I år har elevrådslederen med seg Hanna Lovise Nyby, Hedda Hammer Myhre, Nikolas Lian, Enya Liverød Gundersen, Stian Trevland, Peter Hurlen og Tine Elise Ledsten i styret. Ut ifra engasjementet rundt bordet å dømme, er det både en målbevisst og energisk gjeng han har fått med seg på laget.

- Jeg ble med i elevrådet for å få muligheten til å ta opp de sakene jeg irriterer meg over. Jeg håper at vi kan være et støtteapparat og føle at vi får gjort noe bedre for de andre elevene, sier Hedda Hammer Myhre.

Hun får støtte av Peter Hurlen:

- Det er så lett å si at «elevrådet ikke får gjennom noe», men jeg ønsker å være med i et synlig elevråd som uretter mye. Vi skal vise at vi ikke sitter i styret for å få fri, men for å gjøre en skikkelig jobb.

Verdifull erfaring

Mens det ene forslaget avløser det andre i leverådsrommet skriver Tine Elise Ledsten referat på harde livet. På den allerede fyldige lista over ting de vil se nærmere på står blant annet vannautomater, parkeringsavgift og kantinepriser.

- I år skal vi virkelig få til masse. Jeg har fått med meg gode erfaringer fra forrige skoleår og tror det skal bli enklere å få gjennomslag for saker når jeg vet mer om hvilke veier en bør gå, sier Horst.

Han blir sittende som leder fram til jul. Etter nyttår tar Nikolas Lian over sjefsrollen.

- Det blir et stort ansvar, men jeg har planer om å følge opp jobben etter Sondre, sier Lian, som får følgende råd med på veien:

- Ikke vær nervøs for talen på 17. mai. Det er mitt beste tips, sier Horst med et stort smil.