- Et forbilde for oss unge - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Martine O. Gustavsen
  • 06. okt. 2014
  • 22. okt. 2014

- Et forbilde for oss unge

Russepresident Embla Sveinsdottir hedret Thor Heyerdahl under minnesmarkering på Tollerodden.

I formiddag var 250 elever og ansatte samlet til markering og kransnedleggelse på dagen 100 år etter Thor Heyerdahls fødsel.

-  Jeg kommer ikke på et bedre forbilde for oss unge enn selveste Thor Heyerdahl. Han var samfunnsengasjert, miljøbevisst og hadde en evne til å se saker fra nye vinkler og skape diskusjon.

Det sa nyvalgt russepresident Embla Sveinsdottir under dagens minnesmarkering på Tollerodden. Avgangseleven takket jubilanten for hans verdier som skolen er bygd på.

- Thor Heyerdahl brukte nysgjerrigheten og det førte til nye teorier og løsninger. Han klarte det og det skal vi og. Thor Heyerdahl var over gjennomsnittet modig. Han hadde mot til å sette sine prosjekter og drømmer ut i verden. Vi burde vise mot til å gjøre det samme.

- Tusen takk til Thor Heyerdahl for alt han var og alt han er. Takk for et så sterkt forbilde. Vi på skolen skal ta med disse verdiene videre.

Skolens elever og ansatte bidro til en fin ramme rundt markeringen der ordfører Rune Høiseth også talte.

- Embla Sveinsdottir holdt en fin tale rundt Thor Heyerdahls verdier og hva de betyr for elevene. Han er til stor inspirasjon for oss og vi bærer navnet med stolthet, sier rektor Robert Rognli.