- Gleder oss til fortsettelsen! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 30. sep. 2014
  • 22. okt. 2014

- Gleder oss til fortsettelsen!

Entreprenørskapselevene testet sine ideer – fikk verdifulle råd i retur.

De har byttet ut både engelsk og biologi for til slutt å finne hverandre i entreprenørskapsklassens eneste jentegruppe. På blokka er utviklingen av et nytt og trendy treningsplagg i ferd med å ta form, og fredag møtte jentene et panel bestående av Marianne Zaitzow fra reklamebyrået Affair, Ole Henrik Eftedal fra nettbutikken 2080.no, Jarle Aagaard fra Ungt Entreprenørskap i Vestfold og tidligere UB-elev Anders Drangeid.

- Det ga veldig mange gode tips! En del av innspillene hadde vi allerede tenkt en del på – som blant annet å knytte til oss en mentor. Det skal vi jobbe videre med, forteller Josefine Næss (2STAØ), Marthe Yttervik (2STDR), Jenny Josefine Løvland Jensen (2STCØ) og Anne Sofie R. Ruud (2STCØ).

Endelig kan de fire jentene puste lettet ut etter vel gjennomført presentasjon. Å være siste gruppe ut har vært en påkjenning for Vg2-elevene.

- Vi var nervøse, men fikk veldig mye hjelp. De kom med konstruktive forslag til forbedringer og backet oss opp hele veien.

Rike på erfaringer

At to av jentene nylig flyttet fra andre programfag til faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling, har ikke hindret gruppa i å komme godt i gang med ideutviklingen allerede.

- Da vi først kom på ideen, begynte engasjementet å blomstre med en gang. Dette kommer til å se bra ut på CV-en! Og så er det utrolig kult å lage et eget produkt som en etter hvert kanskje vil finne i butikken. Uansett er det som vi fikk høre under presentasjonen: Selv om en kanskje ikke tjener masse penger så blir en rik på erfaring og kunnskap.

Ideen til treningsplagget jentene jobber med å utvikle har utspring i egne behov under trening og ble ytterligere forsterket etter en spørreundersøkelse på skolen. Etter oppfordring fra panelet skal flere målgrupper nå benyttes for å få helt konkrete tilbakemeldinger på behovet i markedet.

- Det forventes at vi jobber utenfor skoletiden også og det har vi tenkt til. Vi er veldig forskjellige alle sammen, men utfyller hverandre fint. Nå gleder vi oss til fortsettelsen!

Jobbet effektivt

Jentenes lærer Lena Nordby Jensen gleder seg også til å følge gruppenes videre utvikling utover i skoleåret.

- Panelet var tydelig imponert over hva elevene hadde fått til på så kort tid. Også når det gjelder fremføringen møtte de godt forberedt. Jeg ga tydelig beskjed i forkant om at her nyttet det ikke med manus – dette måtte de kunne. Og det gjorde de alle sammen, sier Jensen, som samtidig roser panelets engasjement.

- De kom med veldig mange gode tips. Dette er tilbakemeldinger elevene tar lærdom av – også de med mindre positivt innhold. Jeg opplevde panelet som både konstruktive og engasjerende og er takknemlig for at de prioriterte å sette av tid i en hektisk jobbhverdag.

Les hva Østlands-Posten skriver om guttegruppa som fikk sin idé til drikkeflaske i kjemitimen.